potet
Hjemmelaget potetmos
Verdens beste potetmos er hjemmelaget. Her er oppskriften som gjør det klassiske tilbehøret til stjerna på middagsbordet.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
650 gmandelpoteter (uten skall)
2 dlmelk
60 gsmør
1 tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Skrell potetene og del i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.
Varm opp melk og smør i en kasserolle til smøret har smeltet. Hold varmt til potetene er klare.
Hell av kokevannet på potetene. Bruk potetpresse for en helt klumpfri potetmos. Ønsker du en grovere konsistens kan du bruke en stamper eller mose med en gaffel.
Tilsett litt og litt av den varme væsken mens du rører godt og til du har den ønskede konsistensen. Bruk en kraftig ballongvisp for ekstra myk og kremet potetmos.
Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆