Til hovedinnhold
potet

Hjemmelaget potetmos

Verdens beste potetmos er hjemmelaget. Her er oppskriften som gjør det klassiske tilbehøret til stjerna på middagsbordet.

Hjemmelaget potetmos med et dryss gressløk, servert i lys skål, på hyggelig matbord med krydderurter.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

650gmandelpoteter (uten skall)

2dlmelk

60gsmør

1tssalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Skrell potetene og del i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.
Varm opp melk og smør i en kasserolle til smøret har smeltet. Hold varmt til potetene er klare.
Hell av kokevannet på potetene. Bruk potetpresse for en helt klumpfri potetmos. Ønsker du en grovere konsistens kan du bruke en stamper eller mose med en gaffel.
Tilsett litt og litt av den varme væsken mens du rører godt og til du har den ønskede konsistensen. Bruk en kraftig ballongvisp for ekstra myk og kremet potetmos.
Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit