Til hovedinnhold
kjøtt

Chili con carne

Chili con carne, kjøtt i tomat og chili, er en enkel og mettende meksikansk gryterett.

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

løk

chili

rapsolje

karbonadedeig

chilipulver

karripulver

gul paprika

tomatpuré

hakkede tomater

kidneybønner (400 g)

brød (eller så mange du ønsker)

Fremgangsmetode

Hakk 1 løk og 1 chili og fres i en stor gryte med 1 ss olje til det blir mykt, ca. 2 minutter.
Ha 400 g karbonadedeig i pannen og stek videre mens du hakker karbonadedeigen i biter til brunet, ca. 5 minutter. Krydre med 1 ts chilipulver og 1 ts karri.
Del 1 paprika i biter (2-3 cm store) og ha i gryten med 1 ss tomatpuré og 2 bokser hakkede tomater. La småkoke i ca. 10 minutter.
Ha i 1 boks kidneybønner til slutt og kok videre i 5 minutter. Server med brød til.

TIPS:

DET ER GODT MED RIS TIL DENNE RETTEN OG TOPP DEN GJERNE MED BLADPERSILLE ELLER KORIANDER.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆