lam og får
Cottage pie med pinnekjøtt og mandelpotetmos
Reduser matsvinnet og gi restene av pinnekjøttet nytt liv i en nydelig, mild pai. Det er godt mulig at dette er verdens beste restemiddag.
25min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gmandelpoteter (eller andre melne poteter)
2 feddhvitløk
1 dlfløte
2 sssmør
1 ssfinhakket bladpersille
1 tsfinhakket timian
1 klypesalt og pepper
1 sssmør
1 stkgul løk ( finhakket)
400 gferdigkokt pinnekjøtt (renset)
200 gfrosne selskapserter
1 stkpurre (liten, finsnittet)
en halv tspepper
100 grevet gulost
Fremgangsmetode
Skrell potetene og kok dem møre sammen med hele hvitløksfedd i usaltet vann.
Hell av kokevannet og mos potetene med en stamper, eller bruk en stavmikser for ekstra fin konsistens.
Rør inn fløte og smør til potetmosen er kremet og luftig. Smak til med bladpersille, timian, salt og pepper (husk at pinnekjøttet er salt).
Forvarm ovnen til 220˚C.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og stek løk i ca. 5 minutter.
Vend ferdig renset pinnekjøtt, selskapserter og purre sammen med løken, og la det surre et par minutter. Tilsett pepper.
Hell pinnekjøttblandingen over i en ildfast form og fordel potetmosen som et jevnt lokk over pinnekjøttet. Topp med revet gulost.
Stek paien midt i ovnen i 20 minutter, til alt er gjennomvarmt og osten har smeltet. Server med grønn salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆