lam og får

Cottage pie med pinnekjøtt og mandelpotetmos

Reduser matsvinnet og gi restene av pinnekjøttet nytt liv i en nydelig, mild pai. Det er godt mulig at dette er verdens beste restemiddag.

Cottage pie med pinnekjøtt og mandelpotetmos servert i hvit ildfast form, på hvitt fat med granbar under. Servise og bestikk ved siden av.

25min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gmandelpoteter (eller andre melne poteter)

2feddhvitløk

1dlfløte

2sssmør

1ssfinhakket bladpersille

1tsfinhakket timian

1klypesalt og pepper

1sssmør

1stkgul løk ( finhakket)

400gferdigkokt pinnekjøtt (renset)

200gfrosne selskapserter

1stkpurre (liten, finsnittet)

en halvtspepper

100grevet gulost

Fremgangsmetode

Skrell potetene og kok dem møre sammen med hele hvitløksfedd i usaltet vann.
Hell av kokevannet og mos potetene med en stamper, eller bruk en stavmikser for ekstra fin konsistens.
Rør inn fløte og smør til potetmosen er kremet og luftig. Smak til med bladpersille, timian, salt og pepper (husk at pinnekjøttet er salt).
Forvarm ovnen til 220˚C.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og stek løk i ca. 5 minutter.
Vend ferdig renset pinnekjøtt, selskapserter og purre sammen med løken, og la det surre et par minutter. Tilsett pepper.
Hell pinnekjøttblandingen over i en ildfast form og fordel potetmosen som et jevnt lokk over pinnekjøttet. Topp med revet gulost.
Stek paien midt i ovnen i 20 minutter, til alt er gjennomvarmt og osten har smeltet. Server med grønn salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit