lam og får
Hjemmelaget lammerull
Det tar litt tid å lage lammerull, med det er verdt innsatsen! Server gjerne sammen med brød, syltet agurk og løk.
2t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du:
1 stklammeside
1 og en halv kglammebog (ev. annet grytekjøtt av lam)
en halv tsmalt pepper
2 tsmalt ingefær
2 tskorianderfrø (knust i morter)
1 og en halv sssalt
1 tssukker
2 ssfrisk timian (kun bladene)
2 og en halv tsgelatinpulver
Saltlake:
5 lvann
300 gsalt
1 sssukker
Fremgangsmetode
Skjær forsiktig bort eventuelle bein fra lammesiden og trim sidene slik at du får et flatt stykke med rette kanter.
Strimle lammebogen i mindre biter. Bland sammen pepper, ingefær, korianderfrø, salt, sukker og gelatin i en skål og vend sammen med kjøttstrimlene.
Fordel det strimlede kjøttet på lammesiden og rull fast sammen. Fest med tannstikkere eller lignende mens du syr rullen sammen med bomullstråd. Begynn i den tykkeste enden, da blir rullen jevnest. Dekk til og la rullen ligge i kjøleskapet over natten.
Pakk lammerullen inn i et tynt, rent kjøkkenhåndkle og surr håndkledet fast med bomullstråd.
Legg rullen i kokende, usaltet vann og la den trekke i 2 timer på ca. 90˚C. Trekk gryta bort fra varmen og la lammerullen avkjøles i vannet.
Plasser den avkjølte lammerullen mellom to brett og legg på press, ca. 5 kg. Ev. bruk syltepresse dersom du har det. La rullen ligge i press i 12 timer.
Rør sammen vann, salt og sukker til en svak saltlake. Den ferdige lammerullen kan oppbevares i denne laken i kjøleskapet i opp til 10 dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆