lam og får
Indiske lammekjøttboller med myntedressing
Lam er nydelig hverdagsmat! Lag saftige lammekjøttboller med indiske krydder og herlig myntedressing. Like godt til middag som til tapasbordet!
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 stkloffskiver (tykke, kun innmaten)
1 dlmelk
600 glammekjøttdeig
1 stkegg
2 ssfrisk mynte (finhakket)
2 sskoriander (finhakket)
1 sskarripulver
1 tssalt
olivenolje
Myntedressing:
en halv stkagurk
2 ssfinhakket frisk mynte
3 dlgresk yoghurt
2 stkfedd hvitløk (presset)
1 sssitronsaft
Tranebærris:
3 dlbasmatiris
en halv posetørkede tranebær
2 ssmynte (hakket)
Fremgangsmetode
Lammekjøttboller
Kjør innmaten av loffskivene til smuler i en blender. Ha dem over i en bolle og hell melk over.
Bland kjøttdeig med brødet, egg, mynte, koriander, karri og salt. Form til små kjøttboller på størrelsen med golfballer. Stek i olje til du har en fin stekeskorpe. Etterstek på 200 grader i ovnen til kjøttbollene er ferdigstekte i midten.
Myntedressing
Riv agurk med rivjern. Bland agurk, mynte, yoghurt, hvitløk og sitronsaft. La stå i kjøleskapet minimum 1 time før servering.
Tranebærris
Kok ris som anvist på pakken. Bland inn hakkede tranebær og hakket mynte.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆