Til hovedinnhold
lam og får

Indiske lammekjøttboller med myntedressing

Lam er nydelig hverdagsmat! Lag saftige lammekjøttboller med indiske krydder og herlig myntedressing. Like godt til middag som til tapasbordet!

Indisk lammekjøttbolle på gaffel over en skål myntedressing med ferske urter på toppen. Indiske lammekjøttboller i hvit skål i bakgrunnen.

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkloffskiver (tykke, kun innmaten)

1dlmelk

600glammekjøttdeig

1stkegg

2ssfrisk mynte (finhakket)

2sskoriander (finhakket)

1sskarripulver

1tssalt

olivenolje

Myntedressing:

en halvstkagurk

2ssfinhakket frisk mynte

3dlgresk yoghurt

2stkfedd hvitløk (presset)

1sssitronsaft

Tranebærris:

3dlbasmatiris

en halvposetørkede tranebær

2ssmynte (hakket)

Fremgangsmetode

Lammekjøttboller

Kjør innmaten av loffskivene til smuler i en blender. Ha dem over i en bolle og hell melk over.
Bland kjøttdeig med brødet, egg, mynte, koriander, karri og salt. Form til små kjøttboller på størrelsen med golfballer. Stek i olje til du har en fin stekeskorpe. Etterstek på 200 grader i ovnen til kjøttbollene er ferdigstekte i midten.

Myntedressing

Riv agurk med rivjern. Bland agurk, mynte, yoghurt, hvitløk og sitronsaft. La stå i kjøleskapet minimum 1 time før servering.

Tranebærris

Kok ris som anvist på pakken. Bland inn hakkede tranebær og hakket mynte.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit