lam og får

Lammefrikassé med gode grønnsaker

Lam og fyldig saus med gode grønnsaker – lammefrikassé er søndagsmiddagen som stort sett putrer seg selv i mål mens du kan gjøre andre ting.

Lammefrikassé med gode grønnsaker servert i hvit skål med mørkeblått mønster. Fersk kruspersille strødd over, og bestikk på siden.

30min / 2t 1min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kjøttkraft:

1 og en halvkglammekjøtt (f.eks. bog eller lår med bein)

1stkløk

2stkgulrøtter

1stklaubærblad

1tshel pepper

2tssalt

2lvann

Frikassé:

2stkrødløk

2stkgulrøtter

en halvstkkålrot

1stkpurre

50gsmør

50ghvetemel

1lkjøttkraft (fra kokingen av kjøttet)

1dlfløte

250ggrønne erter

persille

Fremgangsmetode

Del kjøtt, løk og gulrot i biter. Ha i en kjele, og fyll på med vann til alt er dekket. Ha i laurbærblad, pepper og salt, og kok opp.
La syde på svak varme under lokk i ca. 2 timer. Skum gjerne av de urenhetene som samler seg på toppen etter ca. 30 minutter.
Sil av kraften og sett til side. Avkjøl kjøttet og del i biter. Fjern bein.
Del rødløk, gulrøtter, kålrot og purre i biter, og fres i ei gryte med smør i ca. 2 minutter.
Dryss over mel, rør raskt rundt og hell i kjøttkraft. Rør godt, kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Rør underveis.
Tilsett fløte, erter og lammekjøtt. Kok videre i ca. 5 minutter. Server med persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit