lam og får
Lammefrikassé med gode grønnsaker
Lam og fyldig saus med gode grønnsaker – lammefrikassé er søndagsmiddagen som stort sett putrer seg selv i mål mens du kan gjøre andre ting.
30min / 2t 1min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Kjøttkraft:
1 og en halv kglammekjøtt (f.eks. bog eller lår med bein)
1 stkløk
2 stkgulrøtter
1 stklaubærblad
1 tshel pepper
2 tssalt
2 lvann
Frikassé:
2 stkrødløk
2 stkgulrøtter
en halv stkkålrot
1 stkpurre
50 gsmør
50 ghvetemel
1 lkjøttkraft (fra kokingen av kjøttet)
1 dlfløte
250 ggrønne erter
persille
Fremgangsmetode
Del kjøtt, løk og gulrot i biter. Ha i en kjele, og fyll på med vann til alt er dekket. Ha i laurbærblad, pepper og salt, og kok opp.
La syde på svak varme under lokk i ca. 2 timer. Skum gjerne av de urenhetene som samler seg på toppen etter ca. 30 minutter.
Sil av kraften og sett til side. Avkj øl kjøttet og del i biter. Fjern bein.
Del rødløk, gulrøtter, kålrot og purre i biter, og fres i ei gryte med smør i ca. 2 minutter.
Dryss over mel, rør raskt rundt og hell i kjøttkraft. Rør godt, kok opp og la småkoke i ca. 20 minutter. Rør underveis.
Tilsett fløte, erter og lammekjøtt. Kok videre i ca. 5 minutter. Server med persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆