lam og får
Lammeskav med pitabrød og yoghurtdressing
Er du glad i smaken av lam, er dette en liten gavepakke. Lammeskav steker du like fort som du varmer pitabrød, så her har du hverdagsmiddag eller fredagskos på 1-2-3.
5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 glammeskav
2 tschilipulver
1 tsspisskummen
2 feddhvitløk
1 klypesalt
1 ssrapsolje til steking
Salat:
2 stktomater ( i små terninger)
en halv stkagurk ( i små terninger)
1 stkfinhakket rødløk
en halv stksmakspaprika ( i små terninger)
3 ssfinhakket koriander
1 posebabyleaf salatmix
1 sssitronsaft
2 ssolivenolje
Yoghurtdressing:
3 dlgresk yoghurt
5 ssfinhakkede friske urter (som persille, koriander og gressløk)
1 tshonning
1 klypesalt og pepper
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Yoghurtdressing
Bland sammen yoghurt, urter, og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.
Salat
Skjær tomat, agurk, rødløk og paprika i like store biter. Bland sammen i en bolle sammen med finhakket koriander og salatblader. Ringle over sitronsaft og olivenolje.
Lammeskav
Varm olje i en panne på sterk varme og stek lammeskavet sammen med krydderet i cirka 5 minutter. Tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Smak til med salt. Server i varme pitabrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆