lam og får
Lammestek med ovnsbakte frukter
Lam er mørt og fint kjøtt, og høsten er sesong for lam. Da får du også norske epler og plommer som er godt ved siden av kjøttet.
1t 45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgsurret lammestek
1 neverosmarin
4 stkhvitløksfedd (hakket)
salt og pepper
5 dlvann
1 stksitron (i skiver)
6 stkplommer
2 stkrøde epler (små)
2 stkfiken
1 stkkålrot (i terninger)
3 ssmeierismør
1 sstimian (finhakket)
1 sshonning
maisenna
grov sennep
Fremgangsmetode
Gni steken med rosmarin og hvitløk, og krydre med salt og pepper. Legg steken i vann i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar cirka 1,5 time. La kjøttet hvile i folie.
Bak plommer, epler, fiken, sitronskiver og kålrot i ovnen med meierismør og timian. Topp med honning og maldonsalt ved servering.
Lag en lammesjy på kraften fra steken. Jevn den med maisenna og smak til med litt grov sennep.
Server med gode poteter til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆