lam og får
Marokkansk lammegryte med appelsinsalat
Lam er en norsk delikatesse som vi nyter både i påsken og om høsten. Denne deilige lammegryten smaker fantastisk av frukt og varme krydder, og lager seg nesten selv i ovnen.
3t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kglammebog (i skiver)
1 og en halv posetørkede aprikoser
1 stkstor løk (skåret i fire båter)
1 stkkanelstang
3 feddhvitløk
1 dlappelsinjuice (saften fra ca 2 appelsiner)
1 dlvann
1 tsmalt gurkemeie
1 tsmalt ingefær
1 tsmalt koriander
1 nevemandler (skåldede)
1 klypesalt og pepper
3 dlcouscous
Dette trenger du til appelsinsalat:
4 stkgulrøtter
4 stkappelsiner
2 sshonning
3 sssitronsaft
2 ssolivenolje
1 klypeflaksalt
en halv pottefrisk koriander
Fremgangsmetode
Legg lammekjøtt, aprikoser, løk, kanelstang og skrelt hvitløk i en gryte med lokk. Hell på appelsinjuice og vann. Strø over tørre krydder, mandler og salt og pepper. Sett på lokk og sett i ovnen på 125 grader i tre timer.
Tilbered couscous som anvist på pakken.
Appelsinsalat
Skjær tynne strimler av gulrot med mandolin eller en grønnsakskreller. Skjær ut fileter av appelsinene. Legg på et fat.
Lag en dressing av honning, sitronsaft, olivenolje og salt, og hell over. Strø hakket koriander på toppen.
Server lammegryta med appelsinsalat og couscous.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆