lam og får
Øldampet pinnekjøtt
Få ting slår lukten og smaken av pinnekjøtt, enten du spiser det på julaften eller i andre juleselskaper. Med disse triksene lykkes du garantert!
3t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgpinnekjøtt
1 pkbjørkepinner
en halv ljuleøl (mørkt)
2 ssvann (tilsett evt. litt hvis nødvendig)
Fremgangsmetode
Vann ut pinnekjøttet skikkelig først. Gjerne 30 timer i romtemperatur. Bytt vann flere ganger underveis.
Legg bjørkepinner i bunnen av en stor kjele. Hell over ølet. Stable pinnekjøttet så det ikke ligger nedi væsken.
Damp pinnekjøttet i 2,5-3 timer under lokk. Pass på så det ikke tørrkoker underveis. Hell da på en skvett vann.
Pinnekjøttet er klart når det lett løsner fra beina og det dufter godt!
Det blir ekstra godt når det blir brunet litt under grillelementet i ovnen etter damping. Fordel pinnekjøttet utover et stekebrett, hell litt av sjyen over og grill under sterk varme i 3-5 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆