Til hovedinnhold
lam og får

Øldampet pinnekjøtt

Få ting slår lukten og smaken av pinnekjøtt, enten du spiser det på julaften eller i andre juleselskaper. Med disse triksene lykkes du garantert!

Fat med dampet pinnekjøtt på kryss og tvers, med frisk rosmarin på toppen. Mørk bakgrunn.

3t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgpinnekjøtt

1pkbjørkepinner

en halvljuleøl (mørkt)

2ssvann (tilsett evt. litt hvis nødvendig)

Fremgangsmetode

Vann ut pinnekjøttet skikkelig først. Gjerne 30 timer i romtemperatur. Bytt vann flere ganger underveis.
Legg bjørkepinner i bunnen av en stor kjele. Hell over ølet. Stable pinnekjøttet så det ikke ligger nedi væsken.
Damp pinnekjøttet i 2,5-3 timer under lokk. Pass på så det ikke tørrkoker underveis. Hell da på en skvett vann.
Pinnekjøttet er klart når det lett løsner fra beina og det dufter godt!
Det blir ekstra godt når det blir brunet litt under grillelementet i ovnen etter damping. Fordel pinnekjøttet utover et stekebrett, hell litt av sjyen over og grill under sterk varme i 3-5 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit