lam og får
Pinnekjøtt med rotmos og syltet rødløk
Pinnekjøtt må det være til jul! Damp kjøttet på bjørkepinner eller rist, og server det med kålrabistappe med søtpoteter, julekrydret saus og syltet rødløk til.
3t / 16t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 kgpinnekjøtt (ca)
1 håndfullbjørkepinner (ca)
350 gvossakorv
1 posemandelpoteter
1 potterosmarin
Syltet rødløk og agurk:
2 stkrødløk
en halv glasshele sylteagurker
3 dlvann
2 dlsukker
1 dleddik
4 stkstjerneanis
6 stknellikspiker
1 stklaurbærblad
2 stilkerrosmarin
Rotmos:
1 kgkålrabi
1 stksøtpotet
2 stkgulrøtter
1 lvann
1 dlfløte
4 sssmør
1 klypesalt og pepper
Pinnekjøttsaus:
1 dæsjPinnekjøttsjy
2 sssennep
2 dlmatfløte
1 stkstjerneanis
1 ssmaisenna
1 stkappelsin
Fremgangsmetode
Vann ut pinnekjøttet i romtemperatur over natten.
Legg bjørkepinner eller en metallrist nederst i en stor kjele og fyll den med vann til risten eller pinnene er dekket.
Legg i pinnekjøttet og la det det dampe under lokk i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, og etterfyll eventuelt med vann. Hvis du ønsker å dampe Vossakorv med pinnekjøttet, legges de i de siste 15 minuttene.
Lag syltet rødløk og agurk. Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret har smeltet og tilsett krydder og urter. Ha i rødløk i tynne ringer og sylteagurker i skiver. La det stå i minst en time, men helst over natten.
Skrell og del kålrabi, søtpoteter og gulrøtter i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos det grovt med en stapper. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Kok poteter.
Hell litt av pinnekjøttsjyen i en kjele. Kok opp sjyen med sennep, fløte og stjerneanis. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett under omrøring hvis du vil ha en tykkere saus. Smak til med appelsinsaft.
Server pinnekjøttet med rosmarin, rotmos, syltet rødløk og agurk, poteter og saus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆