Til hovedinnhold
lam og får

Pinnekjøtt med rotmos og syltet rødløk

Pinnekjøtt må det være til jul! Damp kjøttet på bjørkepinner eller rist, og server det med kålrabistappe med søtpoteter, julekrydret saus og syltet rødløk til.

Pinnekjøtt med rotmos og syltet rødløk servert på en hvit tallerken med høy kant, det ligger bestikk på hver side av tallerkenen, i bakgrunnen er det en stor bolle med rotmos og et glass med vann

3t / 16t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2kgpinnekjøtt (ca)

1håndfullbjørkepinner (ca)

350gvossakorv

1posemandelpoteter

1potterosmarin

Syltet rødløk og agurk:

2stkrødløk

en halvglasshele sylteagurker

3dlvann

2dlsukker

1dleddik

4stkstjerneanis

6stknellikspiker

1stklaurbærblad

2stilkerrosmarin

Rotmos:

1kgkålrabi

1stksøtpotet

2stkgulrøtter

1lvann

1dlfløte

4sssmør

1klypesalt og pepper

Pinnekjøttsaus:

1dæsjPinnekjøttsjy

2sssennep

2dlmatfløte

1stkstjerneanis

1ssmaisenna

1stkappelsin

Fremgangsmetode

Vann ut pinnekjøttet i romtemperatur over natten.
Legg bjørkepinner eller en metallrist nederst i en stor kjele og fyll den med vann til risten eller pinnene er dekket.
Legg i pinnekjøttet og la det det dampe under lokk i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, og etterfyll eventuelt med vann. Hvis du ønsker å dampe Vossakorv med pinnekjøttet, legges de i de siste 15 minuttene.
Lag syltet rødløk og agurk. Kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret har smeltet og tilsett krydder og urter. Ha i rødløk i tynne ringer og sylteagurker i skiver. La det stå i minst en time, men helst over natten.
Skrell og del kålrabi, søtpoteter og gulrøtter i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos det grovt med en stapper. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Kok poteter.
Hell litt av pinnekjøttsjyen i en kjele. Kok opp sjyen med sennep, fløte og stjerneanis. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett under omrøring hvis du vil ha en tykkere saus. Smak til med appelsinsaft.
Server pinnekjøttet med rosmarin, rotmos, syltet rødløk og agurk, poteter og saus.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit