Til hovedinnhold
lam og får

Pinnekjøtt-taco med sennepskrem og tyttebærsalsa

Har du rester etter pinnekjøttlaget? Da skal du lage pinnekjøtt-taco med herlige juleingredienser. Bedre restemat får du ikke!

Tallerken med to lomper fylt med pinnekjøtt i biter, sennepsdressing, tyttebær og rosenkålblader.

10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgferdig kokt pinnekjøtt (renset)

14stkfersk rosenkål

2pklomper eller lefser

Sennepskrem:

1ssdijonsennep

1begerrørosrømme

1tssitronsaft

Tyttebærsalsa:

2dltyttebær

2sssukker

1sseplecidereddik

Fremgangsmetode

Damp pinnekjøttet til kjøttet faller av beina, eller bruk pinnekjøttrester. Rens pinnekjøttet og ta vare på kjøttet.
Damp rosenkålene og del dem i seks båter.

Sennepskrem

Rør sammen sennep, rømme og sitronsaft.

Tyttebærsalsa

Kok opp tyttebær og sukker. Bærene skal ikke bli syltetøy. De skal varmebehandles lett til sukkeret smelter. Tilsett eddik. Skru av og kjøl ned.

Servéring

Stek lefsene/lompene i en panne med litt olje. Èn og èn av gangen.
Server tacolefsene med sennepsdressing i bunnen, strimlet pinnekjøtt, rosenkålbåter og tyttebærsalsa på toppen. Du kan også bruke rosenkålblader.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit