lam og får

Sitronstekte lammekoteletter med grønn potetmos

Lammekoteletter er populære, og det er ikke uten grunn! Dette er fargerik og rustikk høstmat med spennende smaker – ferdig på en halvtime.

Sitronstekte lammekoteletter servert på en seng grønn potetmos med erter. Ferske urter og kapers er strødd over. Fatet står på et lyst trebord med linservietter, og en liten treskål med kapers ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Sitronstekte lammekoteletter:

4stklammekoteletter

1tssalt

en halvtspepper

1ssrapsolje til steking

2feddhvitløk

1stksitron (kun saft)

1sskapers

Grønn potetmos:

800gpoteter (gjerne melne)

1buntvårløk

350gfrosne erter (1 pose)

2sspersille

4sssmør

1tssalt

1klypehvit pepper

Fremgangsmetode

Grønn potetmos

Kok potetene møre i usaltet vann.
Skjær vårløk i ringer og ha i potetgryta sammen med ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser. Kjør vårløken, halvparten av ertene og persille med en stavmikser. Rør alt sammen.
Tilsett smør og rør kraftig til en jevn mos. Smak til med salt og pepper, og ha i resten av ertene. Hold potetmosen varm til kotelettene er ferdigstekte.

Sitronstekte lammekoteletter

Varm opp rapsolje i stekepanne på høy temperatur. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på hver side.
Senk temperaturen og tilsett hvitløk og sitronsaft. Lammekotelettene er ferdig stekt etter et par minutter på hver side. Server med kapers og grønn potetmos.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit