lam og får
Sitronstekte lammekoteletter med grønn potetmos
Lammekoteletter er populære, og det er ikke uten grunn! Dette er fargerik og rustikk høstmat med spennende smaker – ferdig på en halvtime.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Sitronstekte lammekoteletter:
4 stklammekoteletter
1 tssalt
en halv tspepper
1 ssrapsolje til steking
2 feddhvitløk
1 stksitron (kun saft)
1 sskapers
Grønn potetmos:
800 gpoteter (gjerne melne)
1 buntvårløk
350 gfrosne erter (1 pose)
2 sspersille
4 sssmør
1 tssalt
1 klypehvit pepper
Fremgangsmetode
Grønn potetmos
Kok potetene møre i usaltet vann.
Skjær vårløk i ringer og ha i potetgryta sammen med ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser. Kjør vårløken, halvparten av ertene og persille med en stavmikser. Rør alt sammen.
Tilsett smør og rør kraftig til en jevn mos. Smak til med salt og pepper, og ha i resten av ertene. Hold potetmosen varm til kotelettene er ferdigstekte.
Sitronstekte lammekoteletter
Varm opp rapsolje i stekepanne på høy temperatur. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på hver side.
Senk temperaturen og tilsett hvitløk og sitronsaft. Lammekotelettene er ferdig stekt etter et par minutter på hver side. Server med kapers og grønn potetmos.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆