lam og får
Sprøstekt lammeribbe med glaserte grønnsaker
Lammeribbe kan minne om spareribs og blir sprø og saftig når den stekes i ovnen. Server med ovnsbakte grønnsaker som glaseres i smør og balsamicosirup.
2t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 kglammeribbe
1 dæsjsalt og pepper
1 ssrapsolje
Glaserte grønnsaker:
500 ggrønnsaker (for eksempel gulrot, småløk, reddik, fennikel og brokkoli)
4 sssmør
1 tscrema balsamico (tyktflytende balsamicoeddik)
en halv tssalt
1 og en halv ssfinhakket persille
1 og en halv tsfinhakket timian
Fremgangsmetode
Lammeribbe
Sett ovnen på 180˚C. Gni en ildfast form inn med rapsolje for å unngå at kjøttet fester seg.
Gni ribbestripene inn med salt og pepper. Legg med beinsiden ned i den ildfaste formen og sett på rist midt i ovnen. Stek i 1,5 time.
Senk temperaturen til 150˚C og steke videre i 30 minutter. Kjøttet er ferdig når det har løftet seg opp og løsner lett fra beina.
Glaserte grønnsaker
Del grønnsakene i like store biter. Kok de hardeste grønnsakene (gulrot og småløk) møre i lettsaltet vann med en klatt smør. Tilsett reddik, fennikel og brokkoli og kok 3-5 minutter.
Hell av kokevannet og tilsett resten av smøret og tykk balsamicoeddik. Rør om til smøret er smeltet og godt fordelt på grønnsakene. Dryss over finhakkede urter rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆