Til hovedinnhold
lam og får

Sprøstekt lammeribbe med glaserte grønnsaker

Lammeribbe kan minne om spareribs og blir sprø og saftig når den stekes i ovnen. Server med ovnsbakte grønnsaker som glaseres i smør og balsamicosirup.

Stekt lammeribbe delt opp og servert på lyst avlangt fat. Hvit skål med glaserte grønnsaker i bakgrunnen.

2t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2kglammeribbe

1dæsjsalt og pepper

1ssrapsolje

Glaserte grønnsaker:

500ggrønnsaker (for eksempel gulrot, småløk, reddik, fennikel og brokkoli)

4sssmør

1tscrema balsamico (tyktflytende balsamicoeddik)

en halvtssalt

1 og en halvssfinhakket persille

1 og en halvtsfinhakket timian

Fremgangsmetode

Lammeribbe

Sett ovnen på 180˚C. Gni en ildfast form inn med rapsolje for å unngå at kjøttet fester seg.
Gni ribbestripene inn med salt og pepper. Legg med beinsiden ned i den ildfaste formen og sett på rist midt i ovnen. Stek i 1,5 time.
Senk temperaturen til 150˚C og steke videre i 30 minutter. Kjøttet er ferdig når det har løftet seg opp og løsner lett fra beina.

Glaserte grønnsaker

Del grønnsakene i like store biter. Kok de hardeste grønnsakene (gulrot og småløk) møre i lettsaltet vann med en klatt smør. Tilsett reddik, fennikel og brokkoli og kok 3-5 minutter.
Hell av kokevannet og tilsett resten av smøret og tykk balsamicoeddik. Rør om til smøret er smeltet og godt fordelt på grønnsakene. Dryss over finhakkede urter rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit