lam og får
Taco med pinnekjøttrester
Hvem hadde trodd at pinnekjøtt og tacokrydder skulle smake så godt sammen? Lett å lage er det også, den perfekte restekosematen! Har du forresten lomper til overs fra julefrokosten passer disse supert som tacolefser.
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Tacokrydret pinnekjøtt:
500 gpinnekjøtt (ferdig renset)
1 og en halv sstacokrydder
1 og en halv ssvann
Hurtigsyltet rødkål og agurk:
en fjerdedel stkrødkål (finsnittet)
en halv stkagurk (i tynne skiver)
4 ssvann
2 sssukker
2 ss7% eddik (eller hvitvinseddik)
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Chilimajones:
4 ssmajones
en halv sschilisaus (Heinz, sriracha eller tilsvarende. Smak til med mer om nødvendig.)
2 sslimesaft
en fjerdedel tspepper
Til servering:
4 stklimebåter
12 stksmå tortillalefser
1 pottefrisk koriander
Fremgangsmetode
Tacokrydret pinnekjøtt
Rør pinnekjøtt, tacokrydder, og vann sammen i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Hurtigsyltet rødkål og agurk
Skjær rødkål og agurk i tynne skiver og ha i en bolle. Rør sammen vann, sukker og eddik. Smak til med salt og pepper og hell over grønnsakene.
Chilimajones
Rør sammen majones, chilisaus og limesaft. Smak til med pepper.
Servering
Server pinnekjøttet i myke tortillalefser med hurtigsyltede grønnsaker, chilimajones, limebåter og fersk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆