Til hovedinnhold
kjøtt

Grov burger med manchegodressing

Er du en skikkelig grillmester med sans for de diggeste burgerne? Da kverner du dem selv av godt, marmorert kjøtt og serverer dem med hjemmelaget tilbehør.

10min / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Hamburgere:

800ghøyrygg (entrecôte, annet marmorert storfekjøtt eller karbonadedeig kan brukes)

1tspotetmel

2stkeggeplommer

2sschili

2ssgrovmalt pepper

2sssalt

Jalapeño- og manchegodressing:

1pkmajones

50grevet manchego

1ssfinhakket jalapeno

1ssfinhakket koriander

1stklime (saften)

Rødløksmarmelade:

1stkrødløk (i skiver)

3ssbrunt sukker

en halvdlrødvinseddik

en halvdlbalsamico

Til servering:

1poseruccola

2stktomater

4stkbrioche burgerbrød

Fremgangsmetode

Kvern kjøttet. Bland kjøttet med potetmel og egg. Smak farsen til med chili, salt og pepper. Form fire hamburgere og legg dem kjølig i 30 min. Da setter de seg og blir lettere å grille.
Pensle burgerne med olje og grill dem på høy varme. De er ferdige når det begynner å piple kjøttsaft ut av dem.
Bland majones med manchego, jalapeño, koriander og limesaft.
Kok rødløken sammen med brunt sukker, rødvinseddik og balsamico til rødløken mister den rå smaken. Topp burgerne med rødløk, og legg burgeren sammen med burgerbrød, ruccola og tomater.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn