Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost
Svinefileten har aldri sett bedre ut! Med hasselback-teknikken blir det milde kjøttet ekstra saftig og smakfullt – og ikke minst imponerende lekkert.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gsvinefilet
100 gbaconskiver
80 gblåmuggost (i tynne skiver)
1 ssolivenolje
frisk salvie
salt og pepper
trespyd (bløtlagt)
Fremgangsmetode
Tips
Perfekt tilbehør
Inviter til rimelig, lettvint og god helgemat med svin indrefilet. Det møre kjøttet har en mild smak som kan varieres i det uendelige. Med «hasselback-metoden» ser det i tillegg fantastisk flott ut.
Alt som kreves for et saftig og smakfullt resultat er en forsiktig hånd og ikke altfor høy temperatur.
Slik blir svinefileten ekstra smakfull
Du kjenner kanskje til Hasselbackpoteter? De herlige sprø potetene, skåret i tynne skiver som en slags stående vifte? Denne teknikken fungerer på mer enn poteter og svinefiletens lange og jevne form gjør at den passer ideelt!
Mildt kjøtt med spennende smaker
Svinefilet er magert kjøtt og har derfor en mild og rund smak som alle kan like. Det gjør også at du kan være litt mer vågal når det kommer til krydder og tilbehør. Til hasselback-fileten kan du fylle hvert snitt med hva du måtte ønske av krydder, friske urter, ost og andre godsaker.
Vi har valgt blåmuggost og salvie for pikant smak og fristende aroma. Baconet gir salt og fett til det magre kjøttet og gjør at det blir ekstra saftig og godt.
Liker du ikke blåmuggost eller kan du ikke få tak i fersk salvie? Da er det bare å bruke fantasien og leke seg fram til andre spennende smakskombinasjoner.
3 fyll til hasselback-svinefilet:
- Mozzarella, tomat og basilikum
- Rød pesto, brie og bakt paprika
- Chèvre, valnøtter, honning og rosmarin
Bakte epler med nøtter, havregryn og salviesmør er spennende tilbehør til hasselback-svinefilet. Se oppskriften Her