Til hovedinnhold
kjøtt

Fristende hasselback-svinefilet med blåmuggost

Svinefileten har aldri sett bedre ut! Med hasselback-teknikken blir det milde kjøttet ekstra saftig og smakfullt – og ikke minst imponerende lekkert.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gsvinefilet

100gbaconskiver

80gblåmuggost (i tynne skiver)

1ssolivenolje

frisk salvie

salt og pepper

trespyd (bløtlagt)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200˚C. Skjær dype snitt på tvers av indrefileten. Pass på å ikke skjære gjennom – stopp ca. 1 cm fra bunnen.

Tips

Legg tynne redskaper i tre på hver side av svinefileten for å forhindre at du skjærer helt gjennom fileten.
Fyll hvert snitt med en skive bacon, en skive blåmuggost og et salvieblad.
Tre gjennom to bløtlagte trespyd på langs for å holde fileten samlet når den stekes.
Pensle svinefileten med olje og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen til kjernetemperaturen når 70-72˚C (ca. 30 minutter). Dekk til og la kjøttet hvile noen minutter før servering.

Perfekt tilbehør

Bakte epler med nøtter, havregryn og salviesmør er spennende tilbehør til hasselback-svinefilet.

Inviter til rimelig, lettvint og god helgemat med svin indrefilet. Det møre kjøttet har en mild smak som kan varieres i det uendelige. Med «hasselback-metoden» ser det i tillegg fantastisk flott ut.

Alt som kreves for et saftig og smakfullt resultat er en forsiktig hånd og ikke altfor høy temperatur.

Slik blir svinefileten ekstra smakfull

Du kjenner kanskje til Hasselbackpoteter? De herlige sprø potetene, skåret i tynne skiver som en slags stående vifte? Denne teknikken fungerer på mer enn poteter og svinefiletens lange og jevne form gjør at den passer ideelt!

Mildt kjøtt med spennende smaker

Svinefilet er magert kjøtt og har derfor en mild og rund smak som alle kan like. Det gjør også at du kan være litt mer vågal når det kommer til krydder og tilbehør. Til hasselback-fileten kan du fylle hvert snitt med hva du måtte ønske av krydder, friske urter, ost og andre godsaker.

Vi har valgt blåmuggost og salvie for pikant smak og fristende aroma. Baconet gir salt og fett til det magre kjøttet og gjør at det blir ekstra saftig og godt.

Liker du ikke blåmuggost eller kan du ikke få tak i fersk salvie? Da er det bare å bruke fantasien og leke seg fram til andre spennende smakskombinasjoner.

3 fyll til hasselback-svinefilet:

  • Mozzarella, tomat og basilikum
  • Rød pesto, brie og bakt paprika
  • Chèvre, valnøtter, honning og rosmarin

Bakte epler med nøtter, havregryn og salviesmør er spennende tilbehør til hasselback-svinefilet. Se oppskriften Her

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn