Til hovedinnhold
kjøtt

Helstekt lammelår med myntepesto

Et mørt og saftig lammelår er noe de fleste gleder seg til når høsten kommer. Med frisk myntepesto løftes klassikeren til nye høyder.

Helstekt lammelår med myntepesto

1t 30min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stklammelår (ca 1,5 kg)

1dæsjsalt og pepper

2stilkerrosmarin

3stilkertimian

2stksøtpoteter ( i tykke skiver)

12stksjalottløk

2stkhvitløk (hele)

Dette trenger du til myntepesto:

5ssfrisk mynte (ca. 1 potte)

en halvdlmandler (med skall)

1feddhvitløk

en halvdlrevet parmesan

1dlextra virgin olivenolje

en fjerdedeltssalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 150˚C. Krydre lammelåret med salt og pepper og legg i en ildfast form eller langpanne. Sett et steketermometer i den tykkeste delen, uten å treffe bein.
Fordel urter, søtpotet, hel sjalottløk og hel hvitløk rundt lammelåret og hell på nok vann til at det dekker bunnen av formen. Dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen.
Fjern aluminiumsfolien når termometeret viser 50 grader (sjekk etter cirka 1,5 timer, steketiden er avhengig av tykkelsen på låret) slik at kjøttet og grønnsakene kan få litt farge.
Øk temperaturen til 200˚C de siste minuttene. Ved 58 grader er kjøttet rosa, ved 70 grader en det gjennomstekt.
Ta lammelåret ut av ovnen og la det hvile i 15-30 minutter under aluminiumsfolie.
Kjør alle ingrediensene til myntepestoen med en stavmikser til en jevn og fin pesto. Smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn