Til hovedinnhold
kjøtt

Indiske lammekjøttboller med myntedressing

Lam er nydelig hverdagsmat! Lag luftige lammekjøttboller med indiske krydder og herlig tilbehør.

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkloffskiver (tykke, kun innmaten)

1dlmelk

600glammekjøttdeig

1stkegg

2ssfrisk mynte (finhakket)

2sskoriander (finhakket)

1sskarripulver

1tssalt

olivenolje

Myntedressing:

en halvstkagurk

2ssfinhakket frisk mynte

3dlgresk yoghurt

2stkfedd hvitløk (presset)

1sssitronsaft

Tranebærris:

3dlbasmatiris

en halvposetørkede tranebær

2ssmynte (hakket)

Fremgangsmetode

Lammekjøttboller: Kjør innmaten av loffskivene til smuler i en blender. Ha dem over i en bolle og hell melk over.
Bland kjøttdeig med brødet, egg, mynte, koriander, karri og salt. Form til små kjøttboller på størrelsen med golfballer. Stek i olje til du har en fin stekeskorpe. Etterstek på 200 grader i ovnen til kjøttbollene er ferdigstekte i midten.
Dressing: Riv agurk med rivjern. Bland agurk, mynte, yoghurt, hvitløk og sitronsaft. La stå i kjøleskapet minimum 1 time før servering.
Tranebærris: Kok ris som anvist på pakken. Bland inn hakkede tranebær og hakket mynte.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn