kalkun

Rask karrigryte med kalkun

Heldigvis trenger ikke alle gryteretter å stå mange timer og putre for å bli god, denne enkle karrigryten er så rask å lage at den blir klar samtidig med risen. Enda enklere blir det når du har kalkunrester fra festmiddagen i kjøleskapet!

Knall gul kremet karrigryte med rød paprika og rester av kalkun servert i lys skål. Limebåter, fersk koriander og ris på siden. Lys bakgrunn.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

3dlris

1ssrapsolje

1stkgul løk (finhakket)

2feddfinhakket hvitløk

en halvstkrød chili, finhakket

1stkrød paprika (i strimler)

1tsmalt ingefær

2sskarripulver

1sstomatpuré

500gferdig stekt kalkunkjøtt (i terninger)

3dlcrème fraîche

1dlkremfløte (eller kokosmelk)

2dlkyllingbuljong

1tssalt og pepper (smak til)

2ssfersk koriander

1stklime (i båter)

Fremgangsmetode

Kok ris etter anvisning på pakken.
Stek løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken blir blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden for grønnsakene, slik at den ikke blir brent.
Ha grønnsakene over i en stor gryte sammen med krydder og tomatpuré.
Skjær kalkunkjøttet i terninger og ha i gryta sammen med crème fraîche, fløte og buljong.
Kok opp og la alt småkoke noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Dryss over finhakket koriander og server kalkungryten sammen med limebåter og kokt ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit