kalkun
Rask karrigryte med kalkun
Heldigvis trenger ikke alle gryteretter å stå mange timer og putre for å bli god, denne enkle karrigryten er så rask å lage at den blir klar samtidig med risen. Enda enklere blir det når du har kalkunrester fra festmiddagen i kjøleskapet!
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 dlris
1 ssrapsolje
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddfinhakket hvitløk
en halv stkrød chili, finhakket
1 stkrød paprika (i strimler)
1 tsmalt ingefær
2 sskarripulver
1 sstomatpuré
500 gferdig stekt kalkunkjøtt (i terninger)
3 dlcrème fraîche
1 dlkremfløte (eller kokosmelk)
2 dlkyllingbuljong
1 tssalt og pepper (smak til)
2 ssfersk koriander
1 stklime (i båter)
Fremgangsmetode
Kok ris etter anvisning på pakken.
Stek løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken blir blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten av steketiden for grønnsakene, slik at den ikke blir brent.
Ha grønnsakene over i en stor gryte sammen med krydder og tomatpuré.
Skjær kalkunkjøttet i terninger og ha i gryta sammen med crème fraîche, fløte og buljong.
Kok opp og la alt småkoke noen minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Dryss over finhakket koriander og server kalkungryten sammen med limebåter og kokt ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆