Grillet økologisk kylling med granateplesalat og fetakrem
Mange synes det er skummelt å grille hel kylling, fordi de er redd den ikke skal bli gjennomstekt. Men med et par triks i ermet får du en saftig og herlig kylling.
30min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkhel kylling (økologisk)
3 ssolje
1 sssalt og pepper
1 buntfersk rosmarin
1 stksitron (saft og skall)
6 feddhvitløk (i skiver)
GRANATEPLESALAT:
1 stkgranateple
en halv stkhakket rødløk
1 dlfersk persille (hakket)
1 dloliven (hakket)
4 ssolivenolje
1 klypesalt
2 neverrucculasalat
FETAKREM:
300 gfetaost
4 sscrème fraîche
2 ssfersk persille (hakket)
3 stkhvitløksfedd (pressede)
1 stkrød chili (hakket)
Fremgangsmetode
TIPS
Vi bruker en hel økologisk kylling som vi deler i porsjonsstykker og gnir inn med olje, salt, pepper, rosmarin, sitron og hvitløk.
Du kan også marinere kyllingen over natten. Se tipset på slutten av oppskriften.
Det meste av fettet på kyllingen sitter under skinnet. Derfor er det lurt å la skinnet sitte på, slik at kjøttet blir saftigere.
Det er også sånn at kyllinglår og -klubber ikke er så magert som kyllingbrystene. Dette kjøttet har mer smak og blir ikke så lett tørt.
Grill kyllingstykkene over direkte varme til de har fått fin farge. Flytt kyllingen til indirekte sone og grill videre på indirekte varme under lokk. Bruk steketermometer.
Når kjøttet har fått en kjernetemperatur på 72 grader, er det ferdig. Da er kjøttsaften klar, ikke rosa. Lar du kyllingen steke lenger enn det, blir kjøttet lett for tørt.
Kyllingen kan også grilles hel. Du kan bruke en rotisserie – et grillspyd som roterer på grillen, eller grille den på rist. Griller du hel kylling på rist tar det cirka 1 1/2 til 2 timer. Snu den etter halvgått tid.
Overrask gjestene med et helt nytt tilbehør til den grillete kyllingen. Granateplesalat og fetakrem kombinerer salt og søtt på en spennende måte. Så godt og likevel så lettvint!
Bedre kyllingmiddag får du nesten ikke.