kylling
Hasselback-kylling med urter og fetaost
Kyllingfilet blir utrolig saftig og smakfull hvis du fyller den med ost og urter. Lær deg hasselback-teknikken, så lykkes du alltid med kyllingmiddagen.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 håndfullbasilikum
1 håndfullpersille
1 håndfulldill
4 ssolivenolje (+ 1 ss til pensling)
1 feddhvitløk
en halv stksitron
en halv tshavsalt
en halv tspepper
100 gfetaost
4 stkkyllingfileter
1 tspaprikapulver
Fremgangsmetode
Grovhakk basilikum, persille og dill. Bland det sammen med 4 ss olivenolje.
Finhakk hvitløk og rasp sitronskallet over sammen med urtene. Skvis saften i blandingen og tilsett salt og pepper. Smuldre fetaosten og bland godt sammen med urtene.
Kutt hakk med ca. 1 cm mellomrom halvveis ned i kyllingfiletene. Fyll lommene med urte- og osteblandingen. Pensle med litt olivenolje, og topp med litt paprikakrydder.
Legg kyllingbrystene i en grillform, og grill under lokk i 15-20 minutter. Legg kyllingfiletene over på grillen et par minutter for å gi dem litt grillmerker. Ikke snu filetene, da vil fyllet renne ut.
Har du ikke grill kan du legge kyllingfiletene i en ildfast form og steke dem i stekeovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne grillelementet de siste par minuttene for å få en fin stekeskorpe.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆