kylling
Hjemmelaget hønsefrikassé
Du er bare to steg unna verdens beste hønsefrikassé. Bruk gode norske grønnsaker, følg vår oppskrift, og oppdag en ny favorittmiddag.
3t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 kghel høne (frossen)
2 stklaurbærblad
1 stkpurre
1 stkstor løk
6 stkgulrøtter
6 stkpoteter
en halv stksellerirot
3 sssmør
3 sshvetemel
1 og en halv dlkremfløte
1 lhønsekraft
en halv stksitron
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Legg høna i en stor kasserolle og fyll på med vann til den er helt dekket. Vask 2 av gulrøttene godt og del dem og løken, med skallet på, i grove biter. Ha gulrot, løk, laurbærblad og 3-4 cm av det grønne fra purren i gryten sammen med hønen.
Kok opp og la det småkoke under lokk til lårbeinet løsner fint, det tar omtrent 1,5-2 timer hvis hønen er tint, og 2-3 timer dersom den er frossen når den legges i kasserollen.
Løft hønen ut av kokevannet og la den avkjøle før du plukker av alt kjøttet med fingrene.
Sil av hønsekraften og sett til side. Har du tid kan du gjerne koke inn kraften så mye som mulig, slik at det blir lett å fryse ned for senere bruk.
Hvis ikke bruker du så mye du trenger nå, og fryser ned resten slik det er. (Her kan du gjerne stoppe opp og gjøre avslutningen dagen etter.)
Skrell og del poteter, gulrot, sellerirot og purre i terninger.
Smelt smør i en stor gryte og rør inn melet. Spe med litt og litt av kraften slik at det blir en hvit saus, og så videre til en tynn saus. Ha i grønnsakene, og la det småputre til grønnsakene er møre, ca 15 minutter.
Del kjøttet i terninger og ha det i gryten slik at det blir gjennomvarmt. Dersom gryten trenger mer væske tilsetter du mer kraft nå, eventuelt vann. Rør så inn fløte og tilsett sitronsaften.
Smak til med salt og pepper og server deilig hønsefrikasse med det samme!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆