kylling
Kylling med asiatisk sticky glaze
Tenk deg søte, klissete kyllinglår som smelter på tungen. Sticky asian glazed chicken er akkurat det du trenger når du vil kose deg litt ekstra.
1t / 1t 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 ssolivenolje
1 og en halv dlkyllingkraft (eller vann)
100 gbrunt sukker
en halv dlappelsinjuice
en halv dlsoyasaus
1 sssrirachasaus (eller mer, smak til)
4 feddhvitløk
600 gkyllinglårfilet (evt. hele kyllinglår)
2 ssriseddik
150 gris
1 stkappelsin
2 sssesamfrø
1 buntvårløk
Dette trenger du til lettsyltet agurk og gulrot:
1 stkagurk
2 stkgulrøtter
en halv dleplecidereddik
1 og en halv dlvann
en halv dlsukker
1 stkstjerneanis
Fremgangsmetode
Start med å lage sausen: Bland kyllingkraft eller vann, brunt sukker, appelsinjuice, soyasaus, Sriracha-saus , riseddik og finhakket hvitløk. Sett til side.
Tørk av kyllinglårfiletene og krydre med litt salt og pepper. Stek med skinnsiden ned i en varm panne med litt olivenolje i 5-6 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu rundt og stek et par minutter til.
Ta kyllingen ut av panna og hell av eller tørk bort fettet i panna.
Hell sausen i panna og gi den et lett oppkok. Legg kyllingen tilbake i panna og senk temperaturen til medium-lav. La det småputre i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og sausen tykk og sirupsaktig.
Kok ris som anvist på pakken.
Server kyllingen over ris. Topp med et dryss sesamfrø, finhakket vårløk og appelsinzest. Du kan gjerne servere retten med andre grønnsaker som dampet brokkoli eller bok choy.
Slik lager du lettsyltet agurk og gulrot
Kok opp sukker, eddik og vann sammen med stjerneanis. La sukkeret løses opp før du tar gryten av varmen og kjøler ned laken.
Bruk en potetskreller til å skjære lange remser av agurk. Gulrøttene skrelles og skjæres i tynne juliennestaver eller rives på rivjern.
Legg i syltelaken og sylt i en time eller mer.
Tips!
Du kan også bruke hele kyllinglår og dele ved leddet. Da får du både kylling lårfilet og klubber. Kylling lårfilet har mer smak, mer fett og tåler mer varmebehandling uten å bli tørt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆