kylling
Kyllingbowl med sataysaus
Lyst på en skikkelig god oppskrift på bowl med kylling og sataysaus? Prøv denne varianten med masse grønnsaker og digg sataysaus!
20min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kyllingbowl:
600 gkyllingbryst
1 ssmaisenna
1 ssfiskesaus
2 sssolsikkeolje
1 feddhvitløk
1 ssrevet ingefær
en halv stkrødløk
2 stkgulrøtter
200 grødkål
125 ggrønnkål
4 stkvårløk
1 pkbønnespirer
frisk koriander
80 gpeanøtter
2 stklime
250 gjasminris
Sataysaus:
1 dlvann
2 ssPeanøttsmør
2 tssoyasaus
1 sssriracha
1 stksaften av lime
Fremgangsmetode
Kyllingbowl
Del kyllingbrystene i grove terninger. Ha dem i en bolle, og vend inn maisenna, fiskesaus og solsikkeolje. Skrell og finhakk hvitløk, ingefær og rødløk. Vend det inn sammen med kyllingen.
Varm opp litt olje på middels høy varme i en stekepanne. Tilsett kyllingen, og stek den i 6-10 minutter. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt. Ta stekepannen til side og la kyllingen hvile imens du kutter grønnsakene.
Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene, rødkålen, grønnkålen og vårløken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Grovhakk peanøttene.
Kok risen som anvist på pakken.
Servér kyllingbowlen med kokt ris og rikelig med sataysaus.
Sataysaus
Visp sammen vann, peanøttsmør, soyasaus og chiliflak i en bolle. Visp deretter saften av lime for å samle sausen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆