kylling
Kyllinggryte med epler og poteter
Salat eller dampede aspargesbønner er perfekt tilbehør til kyllinggryta. Og godt brød, selvsagt.
1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkkylling (hel kylling eller kyllinglår)
1 stkløk
2 stkstangselleri
150 gbacon i biter
3 dleplecider (tørr usøtet eller juice)
3 dlgrønnsaksbuljong
2 stkepler
400 gsmå poteter
2 dlcrème fraîche
frisk estragon (eller persille)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C.
Bruk ei stor gryte eller dyp panne med lokk.
Skjær løk og selleri i biter.
Varm gryta med litt olje og fres bacon, løk og selleri. Ta det ut av gryta.
Ha i litt mer olje, og stek kyllingen gyllen på alle sider.
Ha grønnsakene tilbake i gryta, hell over cider og kraft og ha på lokket. Sett gryta i ovnen og la den stå i 50 minutter.
Tilsett poteter og eplebåter og la den stå 20 minutter til i ovnen (kyllingen er ferdig når det kommer klar kraft ut når du stikker en kniv inn).
Rør inn crème fraîche, smak til med salt, pepper og frisk sitron. Server med friske urter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆