Til hovedinnhold
kylling

Ovnsbakt kylling med kraftig blåbærsaus

Ovnsbakt kylling er en gave til alle som skal servere mat til mange. Og mens middagen står i ovnen lager du verdens beste blåbærsaus.

Ovnsbakt kylling med kraftig blåbærsausi langpanne
Ovnsbakt kylling med kraftig blåbærsausi langpanne ovenfra ved siden av en tallerken med kylling og rotgrønnsaker på og en hånd som tar bringebærsaus på tallerken
1/2

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

12stksmåpoteter (12-14)

4stkpastinakk (ca. 200g - delt på langs)

8stksnackgulrøtter (ca. 200g - delt på langs)

1stkrødløk (delt i 8 båter)

6feddhvitløk (delt i 2)

4stilkerrosmarin (fersk)

2ssextra virgin olivenolje (2-4)

1ssflaksalt

1tspepper

1stkhel kylling (delt i 8)

2tspepper

2tsrosmarin (tørket)

1tsoregano (tørket)

1tssalt

1sssmør (1-2 - til steking)

Blåbærsaus:

2dlfrosne blåbær

4ssbrunt sukker

1dlbalsamicoeddik

2dlkyllingkraft eller buljong

1stilkfersk rosmarin

50gsmør

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Slik gjør du

Sett ovnen på 200˚C.
Skyll og tørk poteter og del i to. Skrell pastinakk og gulrøtter og del på langs. Legg i langpanne eller stor ildfast form sammen med rødløk, hvitløksfedd og rosmarin.
Ringle over olivenolje, krydre med salt og pepper og vend alt godt slik at oljen fordeler seg jevnt på alle grønnsakene.
Bland sammen pepper, rosmarin, oregano og salt og gni godt inn i kyllingbitene før de brunes med skinnsiden ned i smeltet smør i stekepanne på middels sterk varme.
Legg kyllingbitene på grønnsakene med skinnsiden opp og stek midt i ovnen på 200˚C til kyllingen er gjennomstekt og grønnsaken er møre (ca 45-60 minutter). Server med kraftig blåbærsaus.

Blåbærsaus

Ha blåbær, brunt sukker, balsamicoeddik, halvparten av kyllingkraften og rosmarin i en kasserolle og kok opp under omrøring.
Senk temperaturen og la sausen småkoke til den er redusert så mye at den begynner å tykne.
Spe på med resten av kraften og smak til med salt og pepper.
Fisk ut rosmarin og rør inn smør. Pass på at sausen ikke koker opp etter at smøret er tilsatt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit