kylling
Ovnsbakt kylling med kraftig blåbærsaus
Ovnsbakt kylling er en gave til alle som skal servere mat til mange. Og mens middagen står i ovnen lager du verdens beste blåbærsaus.
1/2
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
12 stksmåpoteter (12-14)
4 stkpastinakk (ca. 200g - delt på langs)
8 stksnackgulrøtter (ca. 200g - delt på langs)
1 stkrødløk (delt i 8 båter)
6 feddhvitløk (delt i 2)
4 stilkerrosmarin (fersk)
2 ssextra virgin olivenolje (2-4)
1 ssflaksalt
1 tspepper
1 stkhel kylling (delt i 8)
2 tspepper
2 tsrosmarin (tørket)
1 tsoregano (tørket)
1 tssalt
1 sssmør (1-2 - til steking)
Blåbærsaus:
2 dlfrosne blåbær
4 ssbrunt sukker
1 dlbalsamicoeddik
2 dlkyllingkraft eller buljong
1 stilkfersk rosmarin
50 gsmør
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Slik gjør du
Sett ovnen på 200˚C.
Skyll og tørk poteter og del i to. Skrell pastinakk og gulrøtter og del på langs. Legg i langpanne eller stor ildfast form sammen med rødløk, hvitløksfedd og rosmarin.
Ringle over olivenolje, krydre med salt og pepper og vend alt godt slik at oljen fordeler seg jevnt på alle grønnsakene.
Bland sammen pepper, rosmarin, oregano og salt og gni godt inn i kyllingbitene før de brunes med skinnsiden ned i smeltet smør i stekepanne på middels sterk varme.
Legg kyllingbitene på grønnsakene med skinnsiden opp og stek midt i ovnen på 200˚C til kyllingen er gjennomstekt og grønnsaken er møre (ca 45-60 minutter). Server med kraftig blåbærsaus.
Blåbærsaus
Ha blåbær, brunt sukker, balsamicoeddik, halvparten av kyllingkraften og rosmarin i en kasserolle og kok opp under omrøring.
Senk temperaturen og la sausen småkoke til den er redusert så mye at den begynner å tykne.
Spe på med resten av kraften og smak til med salt og pepper.
Fisk ut rosmarin og rør inn smør. Pass på at sausen ikke koker opp etter at smøret er tilsatt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆