kylling
Saftig paella med kylling, reker og blomkålris
Paella lages vanligvis med ris, men prøv oppskriften på denne lekre paellaen med blomkålris, reker og stekt kylling.
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkkyllingbryst (skåret i stykker)
200 gchorizo, i skiver
2 stkblomkål
2 sstomatpuré
1 dlkyllingkraft
1 sssafran (eller gurkemeie for samme farge)
2 tspaprikapulver
1 stkrød paprika (finhakket)
1 stkgr ønn paprika (grovhakket)
1 posefrosne erter
1 nevereker (renset)
4 stilkerhakket bladpersille
1 dæsjsalt og pepper
1 ssolje til steking
Fremgangsmetode
Stek kylling og chorizo (eller annen spicy pølse).
Del blomkålen i 10-12 biter og ha den over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør til du har fine biter av blomkål som ser ut som riskorn.
Stek blomkålen i litt olje og tomatpuré.
Tilsett kraft, safran, paprikapulver, litt salt og pepper.
Ha i paprika, kyllingen og chorizoskivene. Få med den gode oljen fra stekepannen.
Nå kan du ha i ertene og røre forsiktig.
Legg reker på toppen og et lite dryss med bladpersille. Server med en gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆