kylling
Saftige kyllingnuggets med hot appelsinsaus
Liker du kyllingnuggets vil du elske frokostblanding-trikset! Dypp dem i spicy appelsinsaus, så blir dagen perfekt.
25min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkkyllingfileter
9 dlcornflakes
3 stkegg
3 tsdijonsennep
3 tsflytende honning
1 dlhvetemel
1 tssalt
1 tspepper
1 ssnøytral olje til steking
1 sssmør til steking
1 nevefinhakket koriander
Dette trenger du til appelsinsaus:
1 dlappelsinmarmelade
en halv dlflytende honning
2 ssdijonsennep (eller annen sterk sennep)
1 tssriracha (sterk chilisaus)
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200˚C og kle et stekebrett med bakepapir.
Knus cornflakes i en pose. Pisk egg, sennep og honning lett sammen i en dyp tallerken. Bland sammen mel, salt og pepper.
Tørk kyllingfiletene godt med kjøkkenpapir og skjær i biter eller jevnt tykke strimler.
Vend kyllingbitene først i melblandingen og rist av overflødig mel. Dypp så i eggeblandingen og vend til slutt i knust cornflakes.
Varm opp olje og smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Brun kyllingnuggetsene ca. 1 minutt på hver side og stek ferdig midt i ovnen (ca 8-10 minutter).
Server varme og saftige kyllingnuggets med frisk koriander og pikant appelsinsaus.
Steketips! Vi har valgt å steke nuggetsene i stekepanna og komfyren men det er også mulig å fritere dem dersom du foretrekker det.
Skal du lage kyllingnuggets til mange kan det være lurt å kun steke dem i ovnen. Steketiden er da ca 20-25 minutter. Husk å snu kyllingbitene underveis.
Slik lager du appelsinsaus
Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt om nødvendig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆