kylling
Sprøstekt kyllingbryst med appelsin, poteter og kikerter
Sprøstekt kylling er perfekt hverdagsmat. Og lager du den med friskt og deilig tilbehør av appelsin, hvitløk og rosmarin, er feststemningen garantert.
35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkkyllingbryst (med skinn)
1 klypesalt og kvernet pepper
3 ssnøytral olje
1 stkappelsin
2 ssappelsinmarmelade
2 sshonning
2 ssolivenolje
2 stilkerfersk timian
1 ssfinhakket rosmarin
2 stkrødløk
8 feddhvitløk
1 bokskikerter
400 gsmåpoteter
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk av kyllingbrystene og krydre dem med salt og pepper. Varm godt med olje i en stekepanne.
Legg kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek dem i 3-5 minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Pass på, oljen blir varm og kan sprute litt. Legg kyllingbrystene over i en ildfast form.
Rør sammen appelsinmarmelade, honning, olivenolje, finhakket rosmarin og litt salt og pepper.
Skrell hvitløksfeddene og mos dem med skaftet på en kniv. Del rødløken i grove båter. Del småpoteter i tynne båter. Kutt appelsinen i tynne skiver. Hell av laken og skyll kikertene.
Fordel alt i formen rundt kyllingbrystene. Hell appelsinmarinaden på kyllingbrystene og grønnsakene.
Legg til slutt på litt frisk timian i formen og sett et steketermometer i den tykkeste delen på kyllingbrystet. Stek i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen viser 68 grader.
Sjekk om potetene er gjennomstekt samtidig som kyllingen har riktig kjernetemperatur. Ta eventuelt ut kyllingen av formen og stek videre et par minutter om potetene trenger litt ekstra tid.
La kyllingbrystene hvile minst 10 minutter før de deles opp i skiver! Slik beholder du saftigheten i kyllingbrystene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆