Til hovedinnhold
kjøtt

Lam med ovnsbakte rotgrønnsaker

Lam og rotgrønnsaker en en perfekt match! Ytrefilet av lam er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt. Noe å servere på søndag?

Lammerullade på fjøl

1t 15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til ovnsbakte rotgrønnsaker:

8stkgulrøtter (gjerne forskjellige farger, delt i to på langs)

1stkpastinakk (delt i fire på langs)

1stksellerirot (delt i 2x2 cm terninger)

2stkpersillerøtter (delt i to på langs)

3feddhvitløk

2stilkerrosmarin

3ssExtra virgin olivenolje

1tsflaksalt

1tspepper

Dette trenger du til jordskokkpuré:

1kgjordskokker (skrelt)

1dæsjsalt og pepper (smak til)

Dette trenger du til lammet:

800gytrefilet av lam

1dæsjsalt og pepper

2sssmør og olivenolje (til steking)

2stilkerrosmarin (små)

Dette trenger du til saus:

1lvann

3sskalvefond

1ssripsgelé (smak til om det trengs litt mer)

2tssoyasaus

3dlkremfløte

Fremgangsmetode

Slik lager du ovnsbakte rotgrønnsaker

Slå ovnen på 180 grader.
Skrubb grønnsakene. Det er bare selleriroten som trenger å skrelles. Del dem opp og tørk dem godt slik at de er helt tørre.
Ha grønnsakene i en frysepose. Tilsett hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper. Massér grønnsakene gjennom posen slik at alle bitene dekkes med olje og krydder.
Ha grønnsakene over i en ildfast form og stek dem i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gjennomstekte og gylne.

Slik lager du jordskokkpuré

Kok jordskokkene i lettsaltet vann. Når de er møre, heller du av vannet og har jordskokkene over i en blender.
Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.

Slik tilbereder du lammet

Salt og pepre lammekjøttet. Brun kjøttstykket i pannen med smør, olje og rosmarin.
Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 130 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 grader.
Ta ut kjøttet og la det hvile minimum 15 minutter før du skjærer det i delikate stykker.

Slik lager du sausen

Kok opp vann med kalvefond i pannen som du stekte kjøttet i. Kok inn til 2/3. Tilsett ripsgelé og soyasaus og spe med kremfløte. Kok opp. Smak til om den trenger mer soya eller ripsgelé.
Hvis du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med maisenna.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn