Til hovedinnhold
kjøtt

Lammecarré med urtelokk og potetform

Lammecarré er noe av det aller ypperste du kan få av lammekjøtt. Heldigvis er det også noe av det enkleste å tilberede. Her kan du imponere både deg selv og andre!

Lammecarré med urtelokk og potetform

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til potetform Boulangère:

800gpoteter (gjerne melne, i tynne skiver)

1stkgul løk (i tynne skiver)

2stilkerfrisk timian

1ssolivenolje

2dlgrønnsakskraft

Dette trenger du til lammecarré:

1 og en fjerdedekglammecarré

5feddfinhakket hvitløk

2ssfinhakket persille

1ssfinhakket timian

2ssfinhakket rosmarin

1 og en halvssolivenolje

en halvtssalt

en halvtspepper

1ssrapsolje til steking

Fremgangsmetode

Start med potetformen: Sett ovnen på 200 ˚C. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
Stek løkskiver og fersk timian forsiktig i olivenolje på lav varme i ca. 5 minutter til løken er blank.
Smør en ildfast form med olje, og legg et lag poteter nederst og så lagvis løk og poteter. Hell over grønnsakkraften og bak i ovnen i ca. 1 time, til potetene er kokt og toppen er gyllen og sprø.
Stek lammecarréen: Når det er 30 minutter igjen av steketiden på potetformen, gni lammecarréen inn med salt og pepper. Ha litt olje i en stekepanne og brun kjøttet på begge sider.
Bland sammen finhakket hvitløk, urter og olivenolje og smør på urtelokket på fettsiden av carréen. Legg i ildfast form og sett i steketermometer. Stek til 55 ˚C (det tar ca. 12-15 minutter).
La lammecarréen hvile noen minutter under aluminiumsfolie før den deles opp i stykker og serveres.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn