Til hovedinnhold
kjøtt

Lammestek med bakte rotgrønnsaker og sennepssjy

Lammestek med rotgrønnsaker er enkelt å lage til mange. Hvis du syns det er vanskelig å lage saus, skal du prøve denne. Du jevner bare sjyen og smaker den til med salt, pepper og sennep for å gi den litt sødme og en litt spennende smak.

Lammestek med bakte rotgrønnsaker og sennepssjy

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1stklammestek (ca. 700 gram)

1dæsjsalt og pepper

4stilkerfrisk rosmarin

2sssmør til steking

2dlvann

2dlhvitvin (eller frisk eplejuice)

600gsmåpoteter

600grotgrønnsaker (f.eks. gulrøtter, pastinakk, sellerirot og kålrot)

2ssolje til steking

6feddhvitløk

1ssmaisenna (til jevning)

1ssgrov sennep (smak til)

Fremgangsmetode

Krydre steken med salt, pepper og rosmarin. Brun steken på alle sider i smør i en stekepanne. Ha steken over i en ildfast form og tilsett vann og vin eller eplejuice. Stek nederst i ovnen ved 125 °C til kjøttet har en kjernetemperatur på 70 °C.
Steketiden avhenger av tykkelsen på steken og ovnen du bruker, men beregn 1-1,5 timer.
La kjøttet hvile minst 10 minutter før det skjæres i skiver.
Vask og børst poteter og rotgrønnsaker, og skjær dem i jevnstore biter. Fordel grønnsakene i en ildfast form. Hell over olje, og krydre med salt, pepper og hvitløk.
Vend alt sammen, og stek det midt i ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter eller til grønnsakene er ferdige.
Sil sjyen fra steken og jevn den med maisenna. Mengden maisenna avhenger av hvor tykk du vil at sausen skal være. Smak til med salt, pepper og sennep, og pisk inn litt smør rett før servering.
Tips! Servér gjerne med rørte tyttebær smakt til med vaniljesukker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn