Til hovedinnhold
kjøtt

Lammestek med ovnsbakte frukter

Lam er mørt og fint kjøtt, og høsten er sesong for lam. Da får du også norske epler og plommer som er godt ved siden av kjøttet.

1t 30min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1kgsurret lammestek

1neverosmarin

4stkhvitløksfedd (hakket)

salt og pepper

5dlvann

1stksitron (i skiver)

6stkplommer

2stkrøde epler (små)

2stkfiken

1stkkålrot (i terninger)

3ssmeierismør

1sstimian (finhakket)

1sshonning

maisenna

grov sennep

Fremgangsmetode

Gni steken med rosmarin og hvitløk, og krydre med salt og pepper. Legg steken i vann i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar cirka 1,5 time. La kjøttet hvile i folie.
Bak plommer, epler, fiken, sitronskiver og kålrot i ovnen med meierismør og timian. Topp med honning og maldonsalt ved servering.
Lag en lammesjy på kraften fra steken. Jevn den med maisenna og smak til med litt grov sennep.
Server med gode poteter til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn