Til hovedinnhold
kjøtt

Leverpostei

Å lage din egen leverpostei er ingen kunst. Du trenger bare en kjøkkenkvern.

1t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

svinelever

medisterdeig

ansjosfileter

løk

salt

sukker

nykvernet pepper

fersk chili

timian (eller andre urter)

cognac

hvetemel

fløte

egg

Fremgangsmetode

Kvern lever sammen med medister­deig, løk og ansjos.
Bland inn salt og så resten av ingrediensene.
Fyll i en smurt brødform og kok i vannbad i ca. 1 ½ time.
Den kan også bakes i ovn i vannbad på 130-140 °C i 1 til 1 ½ time – ca. 70 °C kjernetemperatur.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆