Til hovedinnhold
kjøtt

Marokkansk lammegryte med appelsinsalat

Lam er en norsk delikatesse som vi nyter både i påsken og om høsten. Denne deilige lammegryten smaker fantastisk av frukt og varme krydder og lager seg nesten selv i ovnen.

Marokkansk lammegryte med appelsinsalat

3t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kglammebog (i skiver)

1 og en halvposetørkede aprikoser

1stkstor løk (skåret i fire båter)

1stkkanelstang

3feddhvitløk

1dlappelsinjuice (saften fra ca 2 appelsiner)

1dlvann

1tsmalt gurkemeie

1tsmalt ingefær

1tsmalt koriander

1nevemandler (skåldede)

1klypesalt og pepper

3dlcouscous

Dette trenger du til appelsinsalat:

4stkgulrøtter

4stkappelsiner

2sshonning

3sssitronsaft

2ssolivenolje

1klypeflaksalt

en halvpottefrisk koriander

Fremgangsmetode

Legg lammekjøtt, aprikoser, løk, kanelstang og skrelt hvitløk i en gryte med lokk. Hell på appelsinjuice og vann. Strø over tørre krydder, mandler og salt og pepper. Sett på lokk og sett i ovnen på 125 grader i tre timer.
Tilbered couscous som anvist på pakken.

Slik lager du appelsinsalat

Skjær tynne strimler av gulrot med mandolin eller en grønnsakskreller. Skjær ut fileter av appelsinene. Legg på et fat.
Lag en dressing av honning, sitronsaft, olivenolje og salt, og hell over. Strø hakket koriander på toppen.
Server lammegryta med appelsinsalat og couscous.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn