pølser
Julepølse med honningglaserte rotgrønnsaker
Det er flest hverdager, også i adventstiden. Stekt julepølse med deilig tilbehør er kanskje noe av det enkleste og beste du kan lage til middag akkurat nå.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkpastinakk (i biter)
2 stkgulrøtter (i biter)
en halv stkkålrot (i biter)
2 stkrødløk (i båter)
2 stkepler (i båter)
1 sshonning (flytende)
1 sssmør
1 stilkerrosmarin (fersk)
1 tsflaksalt
1 ssrapsolje (til steking)
1 sssmør
1 ssrapsolje
600 gjulepølse
Fremgangsmetode
Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
I en annen stekepanne, varm opp smør og rapsolje på middels sterk varme.
Fjern skinnet på pølsa og del på skrått i passe store munnfuller. Stek pølsebitene til de får en fin stekeskorpe og er gjennomvarme.
Øk temperaturen på stekepannen med løken. Tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin. Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.
Server med kokte poteter, potetmos eller potetlomper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆