Til hovedinnhold
pølser

Julepølse med honningglaserte rotgrønnsaker

Det er flest hverdager, også i adventstiden. Stekt julepølse med deilig tilbehør er kanskje noe av det enkleste og beste du kan lage til middag akkurat nå.

Julepølse med ovnsbakte rotgrønnsaker og eple, servert på hvit tallerken. Pyntet med fersk rosmarin.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkpastinakk (i biter)

2stkgulrøtter (i biter)

en halvstkkålrot (i biter)

2stkrødløk (i båter)

2stkepler (i båter)

1sshonning (flytende)

1sssmør

1stilkerrosmarin (fersk)

1tsflaksalt

1ssrapsolje (til steking)

1sssmør

1ssrapsolje

600gjulepølse

Fremgangsmetode

Skrell gulrot, pastinakk og kålrot og del i omtrent like store biter.
Kok rotgrønnsakene møre i lettsaltet vann. Hell deretter av kokevannet og damp dem tørre. Sett til side.
Skrell rødløk og del i båter. Stikk ut kjernehus på eplene og del i båter. Det er ikke nødvendig å skrelle eplene.
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme og stek løkbåtene så vidt møre.
I en annen stekepanne, varm opp smør og rapsolje på middels sterk varme.
Fjern skinnet på pølsa og del på skrått i passe store munnfuller. Stek pølsebitene til de får en fin stekeskorpe og er gjennomvarme.
Øk temperaturen på stekepannen med løken. Tilsett eplebåter, de kokte rotgrønnsakene, honning, smør og rosmarin. Stek raskt til grønnsakene og eplebåtene begynner å få litt farge. Smak til med flaksalt.
Server med kokte poteter, potetmos eller potetlomper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit