pølser
Julepølsetallerken med mandelpotetpuré
Medisterkaker og julepølse med potetmos og brun saus er skikkelig julemat. Server det med tyttebærrømme, valnøtter og smørstekt grønnkål med hakket hvitløk.
40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gmedisterkaker
400 gjulepølse
1 dæsjsmør (til steking)
Mandelpotetpuré:
600 gmandelpoteter
40 gsmør
en halv dlmelk
1 klypesalt og pepper
Tyttebærrømme:
1 dlrørte tyttebær
3 dllettrømme
Tilbehør:
1 nevevalnøtter
2 feddhvitløk
1 pkgrønnkål
1 nevefersk timian
1 klypesalt og pepper
1 pkbrun saus
Fremgangsmetode
Skrell potetene og la dem småkoke i 5-7 min. Hell av vannet og la dem hvile i 5 min. Mos potetene med en stamper og tilsett smør, melk, pepper og salt.
Rist valnøttene i tørr stekepanne og sett dem til side. Stek pølser og medisterkaker gylne i smør.
Rør tyttebærene forsiktig i rømmen. La det gjerne stå og trekke i kjøleskapet en stund for å framheve smaken.
Stek grønnkål og hakket hvitløk i smør i noen få minutter. Lag brun saus som anvist på pakken.
Server medisterkaker og julepølse med potetpuré, tyttebærrømme, ristede valnøtter og brun saus.
Tips: Tyttebærrømme er godt tilbehør til mange julemiddager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆