Til hovedinnhold
svinekjøtt

Potetgrateng med chorizo

Poteter er en vidunderlig grønnsak som passer til nesten alt og kan forvandles til de nydeligste retter. Bare prøv en snaddergod grateng med poteter og heftig chorizo til middag i kveld!

Potetgrateng med chorizo, servert i turkis gryte, med tomatsalat ved siden av. Lys marmorbakgrunn.

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

6stkstore poteter

100gchorizopølser (fersk)

1begercrème fraîche (eller seterrømme)

1klypesalt

1klypepepper

en halvtsrevet muskatnøtt

1feddhvitløk (revet)

30grevet parmesan

1posesalat

10stkcherrytomater

Fremgangsmetode

Skrell store poteter og skjær tynne skiver enten med siden på et rivjern eller på en mandolin. Du trenger 4-5 store til en brødform.
Skjær pølsen i skiver. Skjær så i små terninger.
Smør formen og kle den med potetskiver og legg poteter lagvis. Sørg for at de ligger tett. Etter 4 lag med poteter legger du et lag med chorizo-terninger.
Så legger du fire nye lag med potet før du legger et lag til med chorizo. Legg fire nye lag med potet.
Lag en blanding av Crème fraîche og en klype flaksalt, pepper og revet muskatnøtt. Tilsett hvitløk og revet parmesanost. Rør rundt og hell over formen. Sørg for at blandingen renner ned i sprekkene mellom potetskivene.
Sett i oven på 180 grader i ca. 1 1/2 time. Sjekk med en kniv om potetskivene er gjennomstekte. Ta ut formen og la den avkjøle seg litt før du skjærer porsjonsstykker og legger det på fat.
Server sammen med en tomatsalat tilsatt god olivenolje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit