Til hovedinnhold
kjøtt

Provencalsk lammegryte

Lett på lokket og kjenn hvordan den deilige lukten av dampende lammegryte med tomater, grønnsaker, poteter og friske urter sprer seg i rommet. Dette er perfekt søndagsmiddag. Den krever lite arbeid, bare litt koketid.

Provencalsk lammegryte

50min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkgul løk ( i biter)

8feddfinhakket hvitløk

400ggrytekjøtt av lam

200gsellerirot (i biter)

4stkgulrøtter (i biter)

300ghermetiske tomater

1lvann

1stkkjøttbuljongterning

4ssfersk oregano

2ssfersk timian

2ssfersk rosmarin

1klypesalt og pepper

12stkamadinepoteter

100ggrovt salt

Fremgangsmetode

Begynn med å frese løk, hvitløk og kjøtt i en kjele. Tilsett grønnsaker og hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett vannet og la det småkoke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakket timian, oregano og rosmarin rett før du serverer.
Legg grovt salt i en ildfast form og ha potetene på toppen, bak dem i ca. 30 minutter til potetene er ferdige.
Del potetene i to og ha dem i kjelen.
Du kan godt skjære potetene i skiver eller terninger og la dem koke med i gryten mot slutten i stedet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn