Til hovedinnhold
kjøtt

Rødvinsbrassert lammeskank

Skanken er den nederste delen av beinet på dyret, og den blir veldig god når den får koke eller steke lenge i ovnen.

4t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Rødvinsbrassert lammeskank:

4stklammeskank

1klypesalt og pepper

en halvbuntfersk rosmarin

en halvbuntfersk timian

1stkgul løk

2stkgulrøtter (skrelte)

4dlrødvin

4dllammefond (eller vann)

Aspargesbønner:

1pkaspargesbønner

2stksjalottløk

2sssmør

1klypesalt og pepper

Potetpuré:

10stkmandelpoteter

en halvdlkremfløte

2sssmør

1sstrøffelolje

1klypesalt og pepper

en halvbuntbladpersille

Rødkålsalat:

3stkgulrøtter

4stkklementiner

1stkliten rødkål

2sskoriander

3stkvårløk (i tynne skiver)

2sspersille

1ssmynte

60gpinjekjerner

Dressing:

2tsdijonsennep

1sssitronsaft

en halvtshavsalt (flaket)

en fjerdedeltskværnet pepper

4ssextra virgin olivenolje

Fremgangsmetode

Rødvinsbrassert lammeskank

Salt og pepre lamme skankene godt, før du har dem i en ildfast form sammen med rosmarin, timian, løk, gulrot, rødvin og kraft.
Stek i ovnen med lokk ca. 4 timer på 160 grader, eller til kjøttet slipper beinet.
Sil av kraften og jevn den til en saus.

Aspargesbønner

Kutt aspargesbønner i to.
Kutt sjalottløk i strimler.
Stek sjalottløken i smør og tilsett aspargesbønnene imot slutten av stekingen. Smak til med salt og pepper.

Potetpuré

Skrell og kok potetene. Mos potetene, og tilsett fløte og smør.
Smak til med trøffel olje, salt og pepper.
Rør inn hakket blad persille.

Rødkålsalat

Riv gulrøttene, skrell så klemen­tinene, skjær dem i fine fileter.
Snitt rødkålen i tynne skiver, ha over i en gryte kokende vann i 30 sek, så rett over i iskaldt vann, rist av vannet.
Bland rødkål, gulrot, koriander, vårløk, mynte og persille.
Pynt med pinjekjerner og klementiner.

Dressing

Bland alle ingrediensene til dressingen, hell over før servering.

RØDVINSBRASSERT LAMMESKANK, ASPARGESBØNNER, RØDKÅLSALAT OG POTETPURÉ

LANGTIDSKOKT FESTMIDDAG

Ja, skanken trenger tid, men til gjengjeld klarer den seg nesten selv.

Den kan kokes i kraft, rødvin eller i øl, og den gode stekesjyen du får til slutt jevnes og serveres som saus ved siden av.

Ingeborg Wist Flyen er ferskvaresjef på Coop Mega Nittedal, og hun har lært et skikkelig sausetriks av mormoren sin.
Hun koker kraften inn til den tykner og smaker den til med kaffe, sennep og rødvin – hvis hun ikke allerede har hatt rødvin i kokekraften. Til slutt tilsetter hun fløte eller crème fraîche, og litt sukkerkulør som gir fin farge og tilfører litt sukker som balanserer sausen. 

Her serverer vi lammeskankene med aspargesbønner, potetpuré og rødkålsalat, men du kan også velge andre typer grønnsaker som for eksempel rosenkål eller brokkoli og kokte poteter som du moser i den gode sausen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn