Til hovedinnhold
kjøtt

Røkt svineknoke med eplesalat og sennepsfrø

Det finnes noen ting det er verdt å vente ekstra lenge på, og svineknoke er en av dem. Gjenoppdag denne fantastiske klassikeren, og server den med moderne tilbehør.

Røkt svineknoke med eplesalat og sennepsfrø

3t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

røkt svineknoke

laurbærblader

hel nellik

hel pepper

baconsvor

Dette trenger du til syltede sennepsfrø:

sennepsfrø (gule og sorte)

vann (+ til oppkok)

eplecidereddik

sukker

salt

Dette trenger du til frisk og sprø eplesalat:

røde epler

rødkål

sitron (saften av)

sukker

pepper

Fremgangsmetode

Skyll svineknoken godt og skjær av svoren. Legg svineknoken i en stor gryte og fyll på med vann slik at det så vidt dekker kjøttet. Kok opp og bruk hullsleiv til å skumme av de første minuttene.
Senk temperaturen slik at det så vidt småkoker i gryta. Ha i laurbærblad, nellik og pepperkorn og la svineknoken trekke i 2-3 timer til kjøttet løsner lett fra beinet.

Slik lager du syltede sennepsfrø

Ha sennepsfrøene i en kasserolle og fyll på med vann. Kok opp og hell av kokevannet.
Hell på nytt vann, eddik, sukker og salt over sennepsfrøene og kok opp under omrøring til sukkeret er helt oppløst.
La alt småkoke 5 minutter før sennepsfrøene legges på varmt og sterilt glass. Fyll opp med syltelaken og sett på tett lokk. Avkjøl.
De syltede sennepsfrøene har god holdbarhet når de oppbevares kjølig.

Slik lager du eplesalat

Skjær eplene i tynne staver og finsnitt rødkålen.
Hell over sitronsaft og sukker og masser godt inn. La salaten stå og trekke i 30 minutter.
Smak til med nykvernet pepper og topp med syltede sennepsfrø før servering.
Server svineknoken med kålrabistappe, syltede sennepsfrø, frisk eplesalat og sprø baconsvor.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆