Til hovedinnhold
kjøtt

Saftig fransk lammelår

Stek lammelår eller lammestek på lav temperatur og dekk kjøttet med en sprø panering med hvitløk, persille og parmesan. Det blir ekstra saftig og godt!

3t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

2 og en halvkglammelår (ca)

3sssitronsaft

2tssalt

1tspepper

12stkpoteter

7stktomater

2ssolje

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

2sssmør

Til panering:

2buntfrisk kruspersille

6stkhvitløksbåter

1 og en halvdlstrøkavring

100gparmesan (revet eller revet hvitost)

4ssolje

1sssmør

Fremgangsmetode

Ta ut kjøttet av kjøleskapet, og skjær gjerne ut det store beinet. Da blir det lettere å skjære kjøttet i pene skiver ved servering. Du kan også kjøpe lammestek uten bein. La kjøttet hvile på benken i 30 minutter før du skal steke det.
Skjær potetene og tomatene i skiver, og legg dem i en langpanne eller ildfast form som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper og fordel smøret i små klatter på toppen.
Gjør istand paneringen. Finhakk persille og hvitløk, og bland det med strøkavring. Bland 2/3-deler av paneringen med olje. Rør inn revet parmesan i resten.
Gni lammelåret inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør paneringen som er blandet med olje jevnt over hele steken.
Legg steken på toppen av grønnsakene i langpannen. Sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen, og stek det i ca. 2 timer og 45 minutter på 125° C til termometeret viser 55-60 °C.
Ta lammesteken ut av ovnen. Fordel parmesanblandingen over kjøttet og legg smøret i klatter på toppen.
Gratinér steken på 225° C i ca. 15 minutter, eller til den har fått en sprø skorpe og steketermometeret viser 65-70 °C (rosastekt). La steken hvile i 15-20 minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn