Til hovedinnhold
kjøtt

Slik lager du verdens beste fårikål

Tenk at to ingredienser som kål og kjøtt kan bli så godt etter noen timer i gryta! Her er triksene som gjør fårikålen enda bedre.

Slik lager du verdens beste fårikål

3t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

2 og en halvkgfårikålkjøtt (lam eller sau)

2kgkål

3sshel pepper

2tssalt

3dlvann (spe med mer om gryta blir for tørr underveis)

Fremgangsmetode

Legg ca halvparten av kjøttet med fettsiden ned i ei stor gryte.
Del kålen i båter og legg ett lag over kjøttet. Strø over salt og pepper. Gjenta til du har fått alt kjøtt og kål i gryta.
Hell vannet i gryta og kok opp under lokk. Skru ned varmen og la kjøttet dampe seg, fortsatt under lokk, i to-tre timer. Du ser enkelt når kjøttet faller fra beinet, da er fårikålen ferdig.
Server fårikål med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og sjy fra bunnen av gryta.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn