Til hovedinnhold
kjøtt

Slik setter du sammen et spekefat

Få ting er så urnorsk som spekemat - men et moderne spekefat inneholder også skinker og pølser fra både Italia og Spania. Her får du en guide til den beste spekematen.

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

400gspekeskinke (i skiver, for eksempel Smak forskjellen Pata Negra 36 mnd eller Pata Negra 24 mnd, Serranoskinke eller Parmaskinke)

400gfenalår (i skiver)

200gsalami (for eksempel Smak forskjellen Salame Felino P.G.I.)

150gspekepølse (eller fårepølse)

300gsydlandsk pølse (for eksempel Smak forskjellen Chorizo)

250gmorrpølse

Fremgangsmetode

Tilbehør

Velg det du liker, for eksempel tradisjonelt tilbehør som eggerøre, flattbrød og godt brød. Eller friskere smaker som jordbær, melon, asparges, rømme, grissini og urter.

Spekefatet

Dander spekematen pent på et fat eller fjøl og server med tilbehør til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn