kjøtt
Slik setter du sammen et spekefat
Få ting er så urnorsk som spekemat - men et moderne spekefat inneholder også skinker og pølser fra både Italia og Spania. Her får du en guide til den beste spekematen.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
400 gspekeskinke (i skiver, for eksempel Smak forskjellen Pata Negra 36 mnd eller Pata Negra 24 mnd, Serranoskinke eller Parmaskinke)
400 gfenalår (i skiver)
200 gsalami (for eksempel Smak forskjellen Salame Felino P.G.I.)
150 gspekepølse (eller fårepølse)
300 gsydlandsk pølse (for eksempel Smak forskjellen Chorizo)
250 gmorrpølse
Fremgangsmetode
Tilbehør
Velg det du liker, for eksempel tradisjonelt tilbehør som eggerøre, flattbrød og godt brød. Eller friskere smaker som jordbær, melon, asparges, rømme, grissini og urter.
Spekefatet
Dander spekematen pent på et fat eller fjøl og server med tilbehør til.