Til hovedinnhold
kjøtt

Spareribs på grillen med hjemmelaget bbq-saus

Spareribs på grillen er skikkelig snaddermat. Saftig og mørt kjøtt med en krydret og karamellisert stekeskorpe. Mmm! Ekstra godt blir det med hjemmelaget bbq-saus med mango.

Spareribs på grillen med hjemmelaget bbq-saus

1t 20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til mango bbq sauce:

stor mango (eller 2 små, modne)

rødløk

hvitløk

ketsjup

Worcestersauce

eplecidereddik

salt

chilipulver (smak til)

Dette trenger du til ribs og rub:

spareribs (ca.)

paprikapulver

salt

brunt sukker

chilipulver

malt pepper (svart)

malt hvit pepper

hvitløkspulver

løkpulver

kajennepepper

Dette trenger du til coleslaw:

hodekål (liten, rød eller grønn)

gulrøtter

sitronsaft

majones

crème fraîche

dijonsennep

salt

pepper

finhakket dill

Fremgangsmetode

Finn frem kjøttet og la det ligge en halvtime i romtemperatur før grilling.
Start med å lage mango bbq sauce. Skrell mango og del i terninger. Del løken i to og kutt i terninger. Skrell hvitløksfeddene. Ha det over i en foodprocessor og kjør til det er en jevn og glatt puré.
Ha puréen over i en kjele. Tilsett ketsjup, worcestersauce, eplecidereddik og salt. Gi det et oppkok og skru ned temperaturen. La det småputre under omrøring i 10-15 minutter. Smak til med ønsket mengde chili til slutt.
Sausen kan oppbevares i et tett glass en uke i kjøleskap om ikke alt brukes opp på en gang.
Fyr opp grillen på lav temperatur.
Lag krydderblandingen ved å blande alle krydderne godt sammen. Gni det inn på alle kanter av kjøttet. La ligge i fem minutter før grilling.
Det kan være smart å legge et ark aluminiumsfolie under ribbene ved grilling. Slik forhindrer du at fett og sukker drypper ned på flammene og får det til å blusse opp og brenne kjøttet. La kjøttet ligge på grillen i 50-60 minutter med lokk.
Pensle så mango bbq sauce på begge sider og la det steke videre i 5 minutter.
Lag en rask og enkel coleslaw ved å finsnitte kål og grovraspe gulrot. Skvis saften av ½ sitron over. Bland majones, crème fraîche, sennep, salt, pepper og finhakket dill. Vend inn i kålblandingen.
Tips! Det er fullt mulig å tilberede spareribs i stekeovnen også. Forvarm ovnen til 200 grader. Gni ribbene med krydderblandingen og stek i 30 minutter. Pensle så på bbq-saus. Vend og pensle ribbene ca hvert 5. minutt i 30 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆