Til hovedinnhold
kjøtt

Spekemat med trollkrem og eggesalat

Spekemat er perfekt for enhver anledning. Server et bugnende spekefat med herlig, friskt tilbehør som metter godt.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

spekeskinke

spekepølse

fenalår

speket skinke (/pølse av vilt)

jordbær

honningmelon

flatbrød

moreller

Trollkrem:

eggehviter

sukker

tyttebær

Eggesalat:

egg

seterrømme

sennep

dill (finhakket)

persille (finhakket)

sjalottløk

salt

pepper

Fremgangsmetode

Start med å lage trollkremen. Tin tyttebærene. Pisk eggehviter og sukker stivt. Pisk inn tinte tyttebær til slutt. Finner du ikke tyttebær i butikke kan du bruke tyttebærsyltetøy, men kutt da noe ned på sukkermengden.
Lag så eggesalaten. Hardkok eggene i 7-9 minutter, avkjøl dem og skrell. Bruk en eggedeler og del eggene hver vei slik at du får små eggeterninger.
Bland seterømme og sennep. Finhakk dill, persille og sjalottløk. Bland dette sammen med eggene og smak til med salt og pepper.
Dander spekematen på et fat og la det bli romtemperert før servering.
Del jordbær i to, og honningmelon i skiver. Server flatbrød og hele moreller sammen med spekematen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆