spekemat

Julete bruschetta med whipped feta

Salt spekeskinke, syrlig granateple og herlig fetaostkrem med honning og chili – komboen søtt og salt er helt perfekt på bruschetta til tapasbordet.

1550x870 Julebrunsj bruschetta

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkbaguette (i skiver)

1skivespekeskinke (per skive)

en halvssgranateplekjerner (per skive)

Whipped feta:

400gfetaost

200gnaturell kremost

100gcréme fraîche

1ssolivenolje

1feddhvitløk (knust)

5sshonning

2sssitronjuice

1tschiliflak

2tsprovencekrydder

1klypesesamfrø (til topping)

Fremgangsmetode

Stek baguetten i ovnen etter anvisning på pakken, hvis du bruker halvstekt baguette. Skjær den i skiver.
Kjør romtemperert fetaost, kremost, crème fraîche, salt og pepper glatt med stavmikser.
Varm olivenolje i en stekepanne og ha i knust hvitløk. Stek den på svak varme til den blir myk. Skru av varmen og ha i honning, sitronjuice og chiliflak. Bland dette med fetakremen og krydre med salt og pepper.
Server fetakremen i en bolle toppet med honning, provencekrydder og sesamfrø.
Ha spekeskinke og fetakrem på baguetteskivene, og topp med granateplekjerner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit