spekemat
Julete bruschetta med whipped feta
Salt spekeskinke, syrlig granateple og herlig fetaostkrem med honning og chili – komboen søtt og salt er helt perfekt på bruschetta til tapasbordet.
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkbaguette (i skiver)
1 skivespekeskinke (per skive)
en halv ssgranateplekjerner (per skive)
Whipped feta:
400 gfetaost
200 gnaturell kremost
100 gcréme fraîche
1 ssolivenolje
1 feddhvitløk (knust)
5 sshonning
2 sssitronjuice
1 tschiliflak
2 tsprovencekrydder
1 klypesesamfrø (til topping)
Fremgangsmetode
Stek baguetten i ovnen etter anvisning på pakken, hvis du bruker halvstekt baguette. Skjær den i skiver.
Kjør romtemperert fetaost, kremost, crème fraîche, salt og pepper glatt med stavmikser.
Varm olivenolje i en stekepanne og ha i knust hvitløk. Stek den på svak varme til den blir myk. Skru av varmen og ha i honning, sitronjuice og chiliflak. Bland dette med fetakremen og krydre med salt og pepper.
Server fetakremen i en bolle toppet med honning, provencekrydder og sesamfrø.
Ha spekeskinke og fetakrem på baguetteskivene, og topp med granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆