kjøtt
Sprøstekt lammeribbe med glaserte grønnsaker
Lammeribbe kan minne om spareribs og blir sprø og saftig når den stekes i ovnen. Server med ovnsbakte grønnsaker som glaseres i smør og balsamicosirup.
2t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 kglammeribbe
1 dæsjsalt og pepper
1 ssrapsolje
Dette trenger du til glaserte grønnsaker:
500 ggrønnsaker (for eksempel gulrot, småløk, reddik, fennikel og brokkoli)
4 sssmør
1 tscrema balsamico (tyktflytende balsamicoeddik)
en halv tssalt
1 og en halv ssfinhakket persille
1 og en halv tsfinhakket timian
Fremgangsmetode
Start med lammeribba. Sett ovnen på 180˚C. Gni en ildfast form inn med rapsolje for å unngå at kjøttet fester seg.
Gni ribbestripene inn med salt og pepper. Legg med beinsiden ned i den ildfaste formen og sett på rist midt i ovnen. Stek i 1,5 time.
Senk temperaturen til 150˚C og steke videre i 30 minutter. Kjøttet er ferdig når det har løftet seg opp og løsner lett fra beina.
Del grønnsakene i like store biter. Kok de hardeste grønnsakene (gulrot og småløk) møre i lettsaltet vann med en klatt smør. Tilsett reddik, fennikel og brokkoli og kok 3-5 minutter.
Hell av kokevannet og tilsett resten av smøret og tykk balsamicoeddik. Rør om til smøret er smeltet og godt fordelt på grønnsakene. Dryss over finhakkede urter rett før servering.