svinekjøtt
Asiatisk ribbe med glassnudler
Ribbe er en juleklassiker, men du kan også spice opp restene med hvitløk, ingefær, chili og soyasaus, og lage en spennende asiatisk ribbe med nudler og krydret saus til.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 kgferdigstekt ribbe
2 hodehjertesalat
2 stkvårløk
2 ssolivenolje
1 pottefrisk koriander
200 gglassnudler
1 stkagurk
1 stklime
1 klypesalt og pepper
Saus:
3 feddhvitløk (finhakket)
2 ssfrisk ingefær (revet)
1 og en halv dlsøt chilisaus
1 og en halv dlsoyasaus
2 stklime (saften)
en halv tsmalt anis
1 stkchili (rød, finhakket)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 °C. Bland alle ingrediensene til sausen og hell halvparten over ribba.
Sett ribba på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 20-30 min. Pass på at sukkeret i sausen ikke blir brent. La kjøttet hvile litt før det skjæres i biter.
Skjær hjertesalaten i båter og vårløken i skiver. Vend det i olivenolje med litt salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
Tilbered glassnudlene som anvist på pakken. Server ribba med salat, glassnudler, agurk i strimler, limebåter og resten av sausen.
Tips!
Du kan erstatte glassnudlene med ris om du heller vil det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆