svinekjøtt

Asiatisk ribbe med glassnudler

Ribbe er en juleklassiker, men du kan også spice opp restene med hvitløk, ingefær, chili og soyasaus, og lage en spennende asiatisk ribbe med nudler og krydret saus til.

Asiatisk ribbe med glassnudler og spicy saus, servert på hvit fjøl og hvit tallerken med rød kant. Rød kjele med glassnudler ved siden av, og en liten rød skål med oppkuttet agurk og vårløk. Liten skål med chilisaus ved siden av.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgferdigstekt ribbe

2hodehjertesalat

2stkvårløk

2ssolivenolje

1pottefrisk koriander

200gglassnudler

1stkagurk

1stklime

1klypesalt og pepper

Saus:

3feddhvitløk (finhakket)

2ssfrisk ingefær (revet)

1 og en halvdlsøt chilisaus

1 og en halvdlsoyasaus

2stklime (saften)

en halvtsmalt anis

1stkchili (rød, finhakket)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 °C. Bland alle ingrediensene til sausen og hell halvparten over ribba.
Sett ribba på nederste rille i ovnen og stek den i ca. 20-30 min. Pass på at sukkeret i sausen ikke blir brent. La kjøttet hvile litt før det skjæres i biter.
Skjær hjertesalaten i båter og vårløken i skiver. Vend det i olivenolje med litt salt og pepper. Dryss over frisk koriander.
Tilbered glassnudlene som anvist på pakken. Server ribba med salat, glassnudler, agurk i strimler, limebåter og resten av sausen.

Tips!

Du kan erstatte glassnudlene med ris om du heller vil det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit